nieuws

Segro ontwikkelt 45.000 m2 logistiek vastgoed in Venray

Warehousing 1495

Belegger en ontwikkelaar van logistiek en industrieel vastgoed, Segro, heeft een perceel van 7,3 hectare aangekocht op bedrijventerrein De Blakt in Venray. Op het terrein wil de vastgoedinvesteerder een duurzaam distributiecentrum laten realiseren van ongeveer 45.000 vierkante meter.

Segro ontwikkelt 45.000 m2 logistiek vastgoed in Venray

Thijs Derison (foto links), directeur van Segro Benelux, bezegelde de koop afgelopen maandag met Jan Loonen (foto rechts), wethouder van economische zaken van de gemeente Venray. De bouw van het nieuwe dc in de logistieke hotspot nummer 2 van Nederland moet ‘binnen afzienbare tijd’ beginnen.

Locatie nabij 2 containerterminals

Naar verwachting wordt het eerste deel in de loop van 2019 opgeleverd. Het perceel ligt op een zichtlocatie aan de A73, met directe verbindingen naar de rest van Nederland en Duitsland en nabij de containerterminals in Wanssum en Venlo.

250 tot 300 nieuwe banen

De nieuwe gebruiker van het pand kan al snel zorgen voor zo’n 250 tot 300 nieuwe, vaste banen, voor zowel hoger als lager opgeleiden. Op piekmomenten komen daar nog tijdelijke banen bij. Volgens wethouder Loonen heeft Segro oog voor duurzame technieken bij het ontwikkelen en onderhouden van logistieke centra. “Zij voldoen  bovendien aan de eisen die wij aan bedrijven op De Blakt stellen waar het gaat om milieucategorie.”

Laatste perceel op De Blakt

Met deze kavel is het laatste grote perceel van De Blakt verkocht zegt Loonen tegen omroep Venray. “We hebben hier de laatste jaren veel geïnvesteerd in de infrastructuur. Dat betaalt zich nu uit. Maar dat moet ook blijven gebeuren om voor de regio interessante bedrijven binnen te halen. Daarom gaan we de komende tijd samen met Greenport Venlo weer 30 hectare nieuw bedrijventerrein ontwikkelen.”

Segro klaar met fase 1 op Amsterdam Airport (SPAA)

Segro maakte eind januari ook bekend dat eerste fase van het eigen logistieke bedrijvenpark Amsterdam Airport (SPAA) is afgerond. Het eerste magazijn van dit duurzame park, gebouwd door Hercuton, heeft een oppervlakte van 10.000 vierkante meter en is begin deze maand opgeleverd. Het gebouw dat nu wordt opgeleverd, omvat 10 procent van het totale park.

Fase 2 van start

Inmiddels is ook gestart met de bouw van de tweede fase. Dit zijn kleinere magazijn units van tussen de 1.500 en 10.000 vierkante meter. De combinatie van grootschalige logistieke faciliteiten van 10.000 vierkante meter tot 30.000 vierkante meter gecombineerd met deze kleinere units maakt dit bedrijvenpark volgens Segro interessant voor uiteenlopende klanten met variërende activiteiten en de daaraan gerelateerde ruimtebehoefte.

 

Reageer op dit artikel