nieuws

Bunzl realiseert nieuw distributiecentrum in Arnhem

Warehousing 5456

Bunzl realiseert nieuw distributiecentrum in Arnhem

Verpakkingsspecialist Bunzl laat in Arnhem een nieuw distributiecentrum bouwen van 19.000 vierkante meter. Start van de nieuwbouw is gepland voor medio dit jaar. Na oplevering van het dc, dat gebouwd wordt door bouwbedrijf Giesbers, gaat Bunzl het pand huren van logistiek vastgoed ontwikkelaar WDP.

Het nieuwe onderkomen van Bunzl fungeert als landelijk warehouse voor de distributie van verpakkingen, disposables en overige bedrijfsbenodigdheden. Het gaat om klanten in zowel food als non-food retail en toeleverende industrieën.

Optimaliseren logistieke stromen

Met het nieuwe distributiecentrum inclusief kantoor van 2.300 vierkante meter het verpakkingsbedrijf volgens Ron Wennink, General Manager van Bunzl Retail & Industry, verder groeien. “Het dc verrijst op een strategische locatie waardoor we onze klanten nog beter kunnen bedienen. Bovendien maakt de technische oplossing van WDP en Giesbers een verlaging van onze exploitatiekosten en een optimalisatie van onze logistieke stromen en transport mogelijk.”

Bunzl: minder CO2-uitstoot en energieverbruik

De nieuwe faciliteit voorziet in de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheidsmaatregelen om het energieverbruik en de CO2-uitstoot verder te verminderen. “Dit sluit naadloos aan bij onze ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen”, aldus Wennink.

Dc verrijst op IJsseloord 2

Het dc verrijst op bedrijventerrein IJsseloord 2 aan het Velperbroek-circuit in logistieke hotspot Arnhem. Het bedrijventerrein ligt pal aan snelweg A12 op 20 kilometer van de Duitse grens. Bunzl is geadviseerd door makelaar JLL.

Reageer op dit artikel