nieuws

Rapid Logistics eerste huurder op Green Mountains Logistics Park

Warehousing 1875

Rapid Logistics eerste huurder op Green Mountains Logistics Park

Logistiek dienstverlener Rapid Logistics is de eerste huurder van logistiek vastgoed op het nieuwe bedrijventerrein Green Mountains Logistics Park bij luchthaven Schiphol. Samen met een niet bij naam genoemde grote internationale logistiek dienstverlener huurt Rapid 30.000 vierkante meter warehouseruimte.

Green Mountain Logistics Park is een ontwikkeling van Borghese Logistics en vastgoed beleggingsfonds AEW. Het project ligt op het voormalige Groenenberg-terrein op Schiphol Rijk, direct aan de Aalsmeerbaan van luchthaven Schiphol. Met de verhuur is het eerste distributiecentrum van deze ontwikkeling vrijwel direct na de bouwkundige oplevering voor 100 procent verhuurd. Voor de volgende fase – waarvan de bouw op korte termijn zal aanvangen – worden al gesprekken gevoerd met kandidaten.

Goede ligging ten opzichte van Schiphol

De totale ontwikkeling van Green Mountains Logistics Park omvat circa 100.000 vierkante meter warehouseruimte met bijbehorende kantoren, auto- en vrachtwagenparkeerplaatsen verdeeld over 4 gebouwen. Nieuwe huurders Rapid Logistics en de onbekende grote internationale logistiek dienstverlener hebben na een selectie van verschillende mogelijkheden, voor deze locatie gekozen vanwege de goede bereikbaarheid tegenover het eerste linie vracht areaal op luchthaven Schiphol, de goede zichtbaarheid vanaf de weg en de start- en landingsbaan en de mogelijkheid om op locatie verder te groeien. Rapid Logistics is een luchtvrachtspecialist met vestigingen in de regio Rotterdam en sinds 2012 op Schiphol Logistics Park, waar WDP onlangs 4 hectare grond heeft verworven voor de realisatie van een nieuw distributiecentrum van circa 20.000 vierkante meter.

Meest besproken bouwgrond van Nederland

Het voormalige Groenenbergterrein, waar Borghese Logistics nu het logistieke bedrijvenpark Green Mountains ontwikkelt, is misschien wel het meest besproken stuk bouwgrond van Nederland. Bijna 30 jaar is over deze grond onenigheid geweest tussen de voormalige eigenaars – het bedrijf Chipshol van de familie Poot – en diverse overheden op zowel regionaal als landelijk niveau. Dit leidde tot vele rechtszaken en zorgde ervoor dat de oorspronkelijke bouwplannen voor deze locatie nooit konden worden uitgevoerd.

AEW en Borghese betaalden 35 miljoen euro

Eind 2015 is de combinatie van het Franse AEW Europe en logistiek vastgoedontwikkelaar Borghese Logistics erin geslaagd om voor 35 miljoen euro het terrein te verwerven en te ontwikkelen. In november 2016 is gestart met de bebouwing van de eerste fase van het logistiek bedrijvenpark dat vooral bedoeld is voor vestiging van bedrijven actief in de transport, logistiek en distributie.

Terrein voldoet aan hoge duurzaamheidseisen

Het gehele logistieke bedrijvenpark beschikt straks over het duurzaamheidscertificaat ‘BREEAM Very Good’ en is geschikt voor de hoogste beveiligingsstandaard TAPA. Het bedrijventerrein ligt pal aan de N201 die in direct verbinding staat met de snelweg A4 richting Den Haag – Rotterdam en Amsterdam. Makelaars INDUSTRIAL real estate partners en Cushman & Wakefield zijn verantwoordelijk voor het aantrekken van nieuwe huurders voor de distributiecentra op Green Mountains Logistics Park.

Reageer op dit artikel