nieuws

Knapp krijgt prestigieuze opdracht in Zuid-Korea

Warehousing 1134

Knapp krijgt prestigieuze opdracht in Zuid-Korea

De Zuid-Koreaanse retailer A-Sung Daiso bouwt het grootste geautomatiseerde distributiecentrum van Zuid-Korea. Knapp wordt verantwoordelijk voor de inrichting.

Het nieuwe distributiecentrum komt in de stad Busan. Het grootste dc in het land beslaat 73.600 m2. A-Sung Daiso investeert 120 miljoen euro in het nieuwe pand. Het geautomatiseerde distributiecentrum moet de levering van de zuidelijke regio’s van het land efficiënter maken. Knapp levert de technologie.

Opslagsystemen

Naast een geautomatiseerd palletopslagsysteem voor 52.000 pallets en 18.000 palletopslaglocaties in een handmatig gebied, implementeert Knapp een OSR Shuttle-oplossing voor picking van afzonderlijke artikelen.

Orderpicking

A-Sung Daiso maakt gebruikt van seriematig picken via een goods to man oplossing.  Het assortiment omvat meer dan 30.000 verschillende artikelen, waaronder cosmetica, sportartikelen, speelgoed, gezondheidsproducten en tuinartikelen naast huishoudelijke goederen.

 

 

 

Met meer dan 1.200 lifestyle-winkels is A-Sung Daiso de nummer één leverancier van huishoudelijke artikelen in Zuid-Korea.

Wehkamp

Knapp heeft ervaring met grote projecten. Het Oostenrijkse bedrijf was in 2015 ook verantwoordelijk voor de inrichting van Wehkamp, het grootste e-commerce dc ter wereld toentertijd. Het supermoderne distributiecentrum van Wehkamp is al te klein. De e-commerce reus breidt  zijn dc fors uit.  Dit keer met een handmatige oplossing.

Reageer op dit artikel