nieuws

Acht zware Hysters op LPG voor carbon black producent

Warehousing 1210

Acht zware Hysters op LPG voor carbon black producent

Cabot Corporation, een internationale producent van carbon black, heeft recent zijn intern transportvloot vernieuwd met de aanschaf van acht nieuwe Hyster XT LPG-trucks. De heftrucks, die tegen een stootje kunnen, beschikken over hefcapaciteiten van 2 ton.

De nieuwe Hyster trucks, geleverd door Heffiq, worden door Cabot ingezet in de vestiging in Rozenburg bij Rotterdam voor het transport van de verpakkingslijnen naar het magazijn en voor het laden van vrachtwagens. “Een ruwe inzet”, weet de Warehouse Supervisor. “Daarom hebben we bij de vervanging van onze vloot niet alleen gekeken naar ergonomie en bedieningsgemak, maar ook goed gelet op kwaliteit. Zowel van de trucks als van de leverancier. We wilden een robuuste truck, die tegen een stootje kan en een serviceapparaat waarop we te allen tijde kunnen vertrouwen”, zegt Warehouse Supervisor Martijn Boender.

Carbon Black: 44 productielocaties wereldwijd

 Als producent van carbon black levert Cabot Corporation aan klanten wereldwijd. Carbon black is een grondstof voor onder andere de rubberindustrie, folies, elektriciteitskabels en de Automotive industrie. Wereldwijd beschikt het bedrijf over 44 productielocaties waar dit product grotendeels wordt geproduceerd. Vanuit Botlek-Rotterdam wordt carbon black geleverd aan afnemers wereldwijd. Nadat het product op een van de vier productielijnen is geproduceerd, wordt het verpakt in eenheden variërend van 15 kilo tot intermediate bulk containers (IBC’s) met een gewicht van wel 1.100 kilo.

Hyster XT is gunstig geprijsd

Meerdere aanbieders schreef Cabot aan met de vraag om een truck op proef te leveren. De demotrucks zijn vervolgens door de chauffeurs van Cabot uitgebreid aan de tand gevoeld. Boender: “Wat betreft functionaliteit en comfort ontliepen de trucks elkaar niet veel. Maar qua prijs bleek het aanbod van Heffiq simpelweg beter; de XT is aanzienlijk gunstiger geprijsd.” Het leidde uiteindelijk tot de levering van 8 Hyster LPG-trucks, type XT. De vierwiel 2-tonners zijn sinds afgelopen voorjaar operationeel.

Bewuste keuze voor LPG

Er is bewust gekozen voor LPG-trucks. “Zeker in vergelijking met elektrisch aangedreven trucks zijn verbranders voordeliger in de aanschaf. Bovendien hebben we nu geen wisselaccu’s nodig en hoeven we niet te investeren in een kostbaar accuwisselstation”, aldus Boender.

Hyster trucks voorzien van BlueSpot lampen

Ook aan veiligheid is aandacht besteed. Zo zijn de trucks allemaal voorzien van LED rij- en werkverlichting. Ook zitten op heftrucks BlueSpot veiligheidslampen, die een heldere, blauwe vlek op de vloer schijnen in de rijrichting van de truck. Boender: “Wij werken veel met inrijstellingen. De heftruckchauffeur is dan vaak net iets lastiger te zien bij het uitrijden van een stellingkanaal. Dankzij de BlueSpots is dat probleem definitief verleden tijd. Voor zowel voetgangers als andere chauffeurs is het nu goed zichtbaar wanneer een truck uit een gangpad komt. Dat verhoogt de alertheid en uiteindelijk de veiligheid op de werkvloer.”

Tracker systeem verhoogt veiligheid

De nieuwe Hysters zijn ook voorzien van het Hyster tracker systeem, waarmee Cabot Corporation ook inzicht heeft in de inzet van de trucks. Naast een registratie van de draaiuren per truck registreert dit systeem ook schokken en (lichte) aanrijdingen. Tevens regelt het systeem onder meer de toegang tot de trucks, zodat ongeautoriseerd gebruik uitgesloten is.

Reageer op dit artikel