nieuws

Robotproducent krijgt 25 miljoen groeigeld

Warehousing 880

Fetch Robotics, producent van slimme (pick)robots heeft 25 miljoen dollar opgehaald. Door de nieuwe investeringsronde kan de robotproducent verder groeien.

Robotproducent krijgt 25 miljoen groeigeld

Ook in Amerika staat men niet stil. Door de oprukkende e-commerce is er een rat race ontstaan van robots als orderpick hulp. Een voorbeeld hiervan is Fetch. Fetch Robotics produceert autonome robots die hun weg kunnen vinden in het magazijn en pakketten vervoert.

Oprukkende robots

Door de opgehaalde 25 miljoen dollar onder investeerders kan Fetch groeien. Groei dat hard nodig is nu de robotmarkt fors toeneemt. Internationaal, maar ook zeker in Nederland. Fetch is dan ook niet de enige partij dat zich stort op slimme orderpick robots.

 

Lees ook
Robots, next step in warehouse automatisering

 

Talloze start ups en logistieke dienstverleners experimenteren met de systemen. Zo test DHL de Effibot en de Locusbot. Fiege werkt met Magazino.  En Domino’s bezorgt pizza’s rond met de robot van StarshipOmron gaat uitbreiden om de vraag naar robots aan te kunnen.

 

Huidige aanbod cobots
Slimmer en flexibeler. Ook orderverzameltrucks worden meer en meer autonoom door flinke dosis ingebouwde intelligentie. Grote material handling spelers en start ups mengen zich volop in de innovatieve strijd.

Bekijk de oplossingen

 

Fetch in de praktijk bij Wärtsilä

Scheepsmotorenbouwer Wärtsilä testte dit jaar Fetch in zijn onderdelen dc. De robots zorgden voor minder zwaar tilwerk minder en het magazijnpersoneel hoefde per dag gemiddeld 32 kilometer minder loopafstand af te leggen.

Reageer op dit artikel