nieuws

Logistieke hotspot Tiel krijgt er een groot distributiecentrum bij

Warehousing 2949

Logistieke hotspot Tiel krijgt er een groot distributiecentrum bij

Op een van de laatste grote percelen van logistiek bedrijvenpark Medel in logistieke hotspot Tiel verrijst binnenkort een nieuw distributiecentrum van 22.000 vierkante meter. Bouwcombinatie Hercuton/Remco Ruimtebouw realiseert het distributiecentrum, waar nog geen huurder voor is gevonden, in opdracht van een niet bij naam genoemde Europese tak van een internationale belegger.

Het nieuwe distributiecentrum verrijst op een kavel met een omvang van bijna 36.000 vierkante meter. De constructie, de wanden en het dak van het dc zijn volledig opgebouwd uit staal. Het pand is rondom voorzien van een betonnen plint.

Distributiecentrum met 21 docks

In het gebouw komt 774 vierkante meter aan kantoorruimte en 2.730 vierkante meter mezzanine. Het distributiecentrum is volledig gesprinklerd en beschikt over een laadkuil met 21 docks. Het dc is een ontwikkeling van Over Engh Vastgoed en is tot stand gekomen in samenwerking met Industrieschap Medel. Makelaars Jones Lang LaSalle en Savills zijn namens de belegger bij het project betrokken in de logistieke hotspot nummer 4 van Nederland. Er zouden inmiddels gesprekken gaande zijn met verschillende potentiële huurders.

Soepele overdracht

Volgens Ivo van der Mark, algemeen directeur van het Cluster Bedrijfshuisvesting van Hercuton/Remco Ruimtebouw, is de samenwerking tussen alle betrokkenen goed is verlopen. “Ook gemeente Tiel en Industrieschap Medel hebben alle medewerking verleend voor een snelle en soepele overdracht.”

Dc gebouwd volgens wet Wkb

De bouwcombinatie realiseert het pand conform de nieuwe wet Kwaliteitsborging voor Het Bouwen (Wkb). Seconed (TIS) is bij de nieuwbouw betrokken en verzorgt de toetsing middels Technical Inspection Services (TIS). Van der Mark: “Duidelijkheid over verantwoordelijkheden gaat de bouw verder helpen. Recent op Dordtse Kil III hebben we al een Wkb-pilotproject voor gebouwklasse 2 gerealiseerd. De opgedane kennis en ervaring wordt nu samen met Remco Ruimtebouw benut hier in Tiel.”

Oplevering juli 2018

De grondoverdracht vond plaats afgelopen november en inmiddels is gestart met het heiwerk. De oplevering vindt juli 2018 plaats. Het distributiecentrum – ‘Miles’ – is vanaf juli volgend jaar beschikbaar voor verhuur. De duurzaamheidsambitie voor het pand is Breeam ‘Good’.

Reageer op dit artikel