nieuws

CB zet stappen in grootscheepse WMS-vervanging

Warehousing 1752

CB zet stappen in grootscheepse WMS-vervanging
CB.

Logistiek dienstverlener CB uit Culemborg heeft de WMS-implementatie in het manuele magazijn afgerond. Deze implementatie betekent volgens de logistiek dienstverlener de volgende fase in de bedrijfsbrede vervanging van de verouderde logistieke maatwerksystemen.

WMS-specialist Consafe Logistics implementeerde het Astro WMS pakket in het magazijn van CB. Volgens Consafe werken er in totaal rond de 150 medewerkers met dit nieuwe WMS, terwijl het gebruik ervan het komende jaar wordt uitgebreid naar de resterende magazijnen van de logistiek dienstverlener uit Culemborg.

WMS-implementatie startte in 2015

CB is in 2015 al begonnen met de implementatie van de Astro WMS-oplossing. De nieuwe software vervangt verouderde IT-systemen en moet ervoor zorgen dat de CB zich nog beter op nieuwe markten kan begeven met geoptimaliseerde logistieke processen.

Vervanging centrale besturingssoftware

Na implementaties van het Astro WMS in de magazijnen voor educatieve boeken, gezondsheidsproducten en het hoogbouwmagazijn, is nu ook het manuele magazijn (orderpickmagazijn) gemigreerd. Voor de komende maanden staan onder andere op het programma het magazijn met snellopers, de artikelontvangst, bulkmagazijnen, retouren en het vervangen van de centrale besturingssoftware.

CB: in 2018 één centraal WMS-systeem

Volgens Peter Coenen, projectmanager bij CB, moesten de medewerker in het manuele magazijn in eerste instantie wennen aan de nieuwe manier van werken. “Tijdens de testdagen waren ze echter al snel enthousiast, vooral ook omdat Astro een gebruiksvriendelijk WMS is. Als het volledige project eind 2018 is afgerond, beschikken we over één systeem, waarmee alle magazijnen en afdelingen werken.”

Reageer op dit artikel