nieuws

Retourartikelen staan centraal op het Scala Logistica Store

Warehousing 1053

Belangrijk onderdeel van de Logistica zijn de Scala opstellingen waar meerdere exposanten samen laten zien wat een slimme en efficiënte oplossing zou kunnen zijn voor een onderdeel van een magazijnproces. Het Scala Store gaat over inslag, vooral van retourgoederen.

Retourartikelen staan centraal op het Scala Logistica Store

Een integraal proces laten zien. Dat is het doel van de vier Scala’s op de vakbeurs Logistica. Het Scala Store gaat over de inslag van goederen in het magazijn en richt zich dan met name op de binnenkomende stroom retourartikelen. Steeds vaker worden goederen online besteld. Maar aan het succesverhaal zit echter ook een keerzijde. Met het toenemend aantal internetorders, neemt ook de retourlogistiek toe.

Semiautomatisch containers lossen

Voor de inslag van de goederen wordt tijdens de demonstratie in belangrijke mate gebruik gemaakt van gemechaniseerde oplossingen. Zo wordt een semiautomatisch systeem getoond om containers – geladen met losse goederen – snel en zonder fysieke belasting te lossen.
Voor een snelle en foutloze verwerking van de retourstromen staat een multifunctioneel scansysteem klaar, waarmee de teruggekomen goederen aan alle zijden worden gescand. Het systeem maakt tevens – zonder de snelheid van het proces te beïnvloeden – een volumeberekening en een kleurenfoto, waarna alle informatie over de retouren automatisch worden opgeslagen.

Ergonomisch en veilig werken

Met een ergonomisch verantwoorde werktafel komt ook het aspect arbeidsomstandigheden aan de orde. Doordat alle benodigde middelen op binnen handbereik zijn, blijft het lopen beperkt. Een ergonomische inrichting van het station zorgt ervoor dat de medewerker niet vermoeid raakt, waardoor de werkzaamheden in minimale tijd worden uitgevoerd. Daarnaast omvat het Scala ook flexibele aanrijdbeveiligingen en een kantelhek.

Elk uur een toelichting van 20 minuten

De demonstraties op de Scala’s duren elk ongeveer twintig minuten en worden ieder uur herhaald. Een deskundige adviseur van de VeLa (Vereniging Logistiek Adviseurs) voorziet iedere demonstratie van commentaar. Vanaf het demoplein heeft beursbezoeker goed zicht op de nagebootste magazijnsituatie. Bovendien worden de gedemonstreerde processen op grote schermen in close-up getoond. Uiteraard is er na elke demonstratie voldoende tijd om dieper in te gaan op de getoonde (deel)processen.
De deelnemende leveranciers aan het Scala Store zijn: Ambaflex, A-Safe, Hovuma, Cartonmover/Pewisys, Euroroll, EVC (Verpakking), Haagh Protection, Still, Stow, Halo-Intra, TAWI, Datalogic en VeLa.

Bekijk ook de video’s van de andere Scala’s:
Scala Move

Scala Pick

Scala Deliver

Reageer op dit artikel