nieuws

Logistica Award prooi voor Prime Vision

Warehousing 1669

Het slimme robotconcept van Prime Vision is de winnaar van de Logistica Award 2017. De jury roemde het innovatieve karakter van de uitvinding.

Logistica Award prooi voor Prime Vision

Wow. Dat gevoel riep de inzending van Prime Vision op bij de jury. Prime Vision maakte bij de jury onder leiding van René de Koster dan ook de meeste indruk. Het bedrijf is de opvolger geworden van Neopost die de Logistica Award in 2015 won.

Wow was ook het gevoel van Bernd van Dijk, innovatiedirecteur van Prime Vision na de winst. “Ik had werkelijk niet verwacht omdat het product nog voor veel bedrijven nog toekomstmuziek is. Maar de opkomst van slimme robots gaat heel snel, gaf hij mee als boodschap. De Logistica Award helpt bij die ontwikkeling. “Ja de prijs is heel plezierig. Het geeft exposure en dat is altijd fijn.”

 

Autonome robots

PrimeVision introduceert het concept self-organizing logistics. Daarbij wordt gebruik gemaakt van mobiele robots die autonoom pakketten of rolcontainers sorteren. Het product onderscheidt zich in de autonomie, aldus de producent. Het concept is volledig flexibel en volledig autonoom (robots vinden hun eigen weg), optimaal voor flexibiliteit, schaalbaarheid en beperkte investering. Een mening die de jury zich volledig onderschrijft, aldus juryvoorzitter De Koster:

Het slimme robotconcept is nog niet operationeel. Dat gaat spoedig veranderen. Medio 2018 wordt de eerste case geïmplementeerd bij een bedrijf in Italië. Een naam wil Van Dijk niet geven.

Prime Vision troefde 3 andere kanshebbers af: Ravas, WeNova en Pack Tools.

 

Bekijk alle kanshebbers

 

Publieksprijs

Het publiek mocht ook een stem uitbrengen. De publieksprijs was een prooi voor Pack Tools met de Wrapplicator. Nee, niet vanwege het pak van de eigenaar maar vanwege het product. Wrapplicator. Een handige tool voor hand wrapping. Die zorgt er voor dat de gebruiker op ergonomische, veilige en efficiënte wijze lading stabiel en veilig kan verpakken. De Wrapplicator is het enige handwikkelapparaat in de wereld, stelt René van Glabbeek van Pack Tools.

 

Logistica Award 2017

 

 

Reageer op dit artikel