nieuws

Abbott heeft (opnieuw) het Veiligste Magazijn

Warehousing 2733

Abbott heeft (opnieuw) het Veiligste Magazijn

De grote winnaar op de eerste dag van de vakbeurs Logistica is Abbott Logistics in Breda. De jury vond, dat de interne logistiek dienstverlener maximaal scoorde op vrijwel alle punten, die te maken hebben met arbeidsveiligheid in het magazijn.

“We durfden vooraf niet te geloven, dat we goud zouden kunnen gaan winnen. Want we doen niet voor de eerste keer mee. Het mooie is dat we deze prijs mee naar huis kunnen nemen en aan onze mensen kunnen laten zien, dat ze op de meeste veilige plek van Nederland werken. Veiligheid is een arbeidsvoorwaarde, die nog altijd niet normaal is in Nederland. Hier zijn we echt supertrots op.”

‘Alles gedaan wat mogelijk is’

Roy Spitzen is als veiligheidsspecialist verantwoordelijk voor meerdere sites van Abbott Biologicals, waar toe ook Abbott Logistics behoort. Al twee keer eerder werd een magazijn uit dit concern uitgeroepen tot ‘Veiligste Magazijn van Nederland’. Vorig jaar nog won de vestiging in Olst deze prijs.
Juryvoorzitter prof. René de Koster zei bij de uitreiking, dat veiligheid bij Abbott in de genen zit. “Dit magazijn is opnieuw een voorbeeld voor alle magazijnen in Nederland. Alles wat technisch en formeel gedaan kan worden op dit gebied is ook gedaan. Wij kunnen als jury – op wat kleine puntjes na – niet aangeven wat het bedrijf zou moeten doen om nog hoger te scoren op veiligheidsgebied. Het management maakt gebruik van nieuwe technologieën om de veiligheid ook tijdens het logistieke proces te verbeteren. Uit onze benchmark blijkt dat Abbott ook op de balans tussen veiligheid en efficiency hoger scoort dan gemiddeld op alle aspecten. Eigenlijk is hier alles goed. Hooguit zou het bedrijf nog iets extra’s kunnen doen om de medewerkers te stimuleren via veiligheid nog meer verbeteringen door te voeren.”

René de Koster: “Eigenlijk is alles goed…

Twee zilver en drie keer brons

Dit jaar deden aan de prijs Het Veiligste Magazijn zes bedrijven mee, allemaal in de categorie ‘groot’ (dat is meer dan 25 medewerkers in het magazijn). Voor twee kandidaten was een zilveren erkenning weggelegd. Dat waren retailbedrijf Herbalife in Venray (gezondheidsproducten) en bierbrouwer Bavaria in Lieshout. De overige kandidaten kregen een bronzen onderscheiding: logistiek dienstverlener Mega Group in Veghel, fietsenfabrikant Gazelle in Dieren en Philips Healthcare in Drachten. De jury oordeelde over deze kandidaten, dat ze weliswaar veel aandacht besteden aan veiligheid op de magazijnvloer, maar toch minder presteerden dan Abbott voor wat betreft de betrokkenheid van medewerkers, een goed uitgewerkt verkeersplan of het tonen van leiderschap/voorbeeldfunctie.

 

Jurybezoek bij Abbott Logistics in Breda

Reageer op dit artikel