nieuws

Hoekstra Logistiek bouwt nieuw crossdockcentrum in Sneek

Warehousing 1925

Logistiek dienstverlener Hoekstra Logistiek laat in Sneek een nieuw crossdockcentrum realiseren. Reden voor de nieuwbouw is dat de logistiek dienstverlener een sterke toename kent van het aantal orders. De nieuwbouw krijgt een inhoud van 27.000 kubieke meter en 32 dockdeuren.

Hoekstra Logistiek bouwt nieuw crossdockcentrum in Sneek

Aannemer BouwGroepNoord uit Drachten realiseert het crossdockcentrum. Tegelijkertijd wordt het bedrijventerrein en gebouwen waar Hoekstra Logistiek zich gaat vestigen gerevitaliseerd. De oplevering van het pand staat gepland voor 1 april volgend jaar.

Logistieke dienstverlening voor webshops

Hoekstra groeit de laatste jaren volgens eigen zeggen sterk in met name de logistieke dienstverlening voor webshops. Voor deze klanten verzorgt het bedrijf de opslag en distributie van volumineuze en kwetsbare goederen.

Leveren van VAS-diensten

De levering wordt gedaan aan particulieren in Nederland en Vlaanderen. Steeds meer goederen, zoals sanitair, (tuin)meubelen, bouwmaterialen, verwarming en dergelijke wordt in Sneek opgeslagen, op order klaargezet en vanuit Friesland gedistribueerd naar de consument. Bij die consument zorgt Hoekstra door value added services (VAS) zoals het uitpakken en plaatsen van de producten en waar nodig montage.

Hoekstra Logistiek: drie externe locaties

In het bestaande crossdock werd volgens Hoekstra Logistiek steeds lastiger om in een steeds kortere tijdsperiode de groeiende orderstroom te verwerken. Daarnaast werd nu op drie externe locaties in Sneek opslagruimte gehuurd.

Implementatie nieuw WMS

Na de nieuwbouw wordt het bestaande crossdock omgebouwd tot warehouse en zal er vooreerst weer voldoende ruimte zijn om op eigen terrein alle goederen op te slaan. Tegelijkertijd met de start nieuwbouw wordt ook een nieuw warehouse management systeem (WMS) van WICS geïmplementeerd bij het bijna 90-jarige familiebedrijf waar 110 mensen werkzaam zijn.

Reageer op dit artikel