nieuws

PostNL opent grootste sorteercentrum voor pakketten

Warehousing 8603

PostNL opent grootste sorteercentrum voor pakketten

PostNL heeft zijn 19e pakkettensorteer- en distributiecentrum in Nederland in gebruik genomen De laatste is meteen de grootste van het post- en pakketbedrijf.

Het pand 9.400 m2 groot. Daarmee is het sorteercentrum is het grootste pakkettensorteercentrum van PostNL tot nu toe. Het sorteercentrum heeft het BREAAM ­certificaat Excellent doordat onder meer is geïnvesteerd in duurzame materialen,  zonnepanelen en warmteterugwininstallaties.  Het pand is gevestigd op Bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein.

Pharma en zorglogistiek

De nieuwe locatie bevat een pharma & care-hub waar temperatuurgecontroleerde overslag en distributie plaatsvindt van medicijnen, naar groothandels, ziekenhuizen, apotheken en verzorgingshuizen. In Nieuwegein zijn er faciliteiten voor temperaturen tussen de 15 en 25 graden en tussen de 2 en 8 graden Celsius. Het groottransport van stukgoederen, pallets en rolcontainers gebeurt vanuit het cargogedeelte in het pand.

 

Lees ook
Zo wil PostNL nummer 1 worden in food

 

Pakketten speerpunt door e-commerce

PostNL zet vol in op pakketten.  Zo bezorgde PostNL vorig jaar 177 miljoen pakketten, 13 procent meer dan het voorgaande jaar. De centrale ligging van het pakkettensorteer- en distributiecentrum in Nieuwegein draagt bij aan de landelijke dekking om zeven dagen per week overal in Nederland pakketten te kunnen bezorgen.

Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten en Logistiek van PostNL: “Om in te spelen op de groei van e-commerce, investeren wij in onze pakketten- en logistiekinfrastructuur.” PostNL automatiseerde om diezelfde reden onlangs zijn e-fulfilment operatie in Houten met 40 robots. 

Vanuit Nieuwegein bezorgt PostNL aan consumenten in de regio en bedrijven, groothandels, ziekenhuizen en apotheken in heel Nederland. “We bedienen daarmee een groot deel van online markt.”

De komst van PostNL naar bedrijvenpark Het Klooster betekent werkgelegenheid voor 450 mensen in de regio.

Reageer op dit artikel