nieuws

Kuehne + Nagel breidt dc in Geel fors uit

Warehousing 1984

Kuehne + Nagel breidt dc in Geel fors uit

Logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel breidt zijn distributiecentrum in het Belgische Geel fors uit. Het bestaande dc van 45.000 vierkante meter wordt uitgebreid met 32.000 vierkante meter.

Met de uitbreiding wil Kuehne + Nagel volgens eigen zeggen de logistieke dienstverlening verbeteren voor klanten actief in de Fast Moving Consumer Goods (FMCG), farmaceutische industrie en persoonlijke verzorgingsproducten.

Kuehne+Nagel sinds 2006 in Geel

Het distributiecentrum van Kuehne + Nagel in Geel, provincie Vlaams Limburg, is operationeel sinds 2006 en heeft nu nog een omvang van 45.000 vierkante meter. Na de uitbreiding is dit 77.000 vierkante meter met een hoogte van ruim 12 meter. Ook is de uitbreiding uitgerust met ESFR sprinklers en een noodstroomsysteem.

Verwerken van retourstromen

Het dc wordt door de logistiek dienstverlener – op plaats 3 in de top 100 logistiek dienstverleners van dit jaar –  ingezet als Europese en internationale hub. In het pand vindt een heel pakket aan diensten plaats variërend van value added services (VAS), opslag, picken en verpakkingsactiviteiten en de verwerking van retouren speciaal voor klanten uit de FMCG-industrie.

Temperatuur gecontroleerd transport

Het nieuwe gebouw in Geel heeft ook een aparte ruimte voor farma gerelateerde goederen, onderdeel van Kuehne + Nagel KN PharmaChain. Deze divisie biedt wereldwijde multimodale logistieke oplossingen voor temperatuur gecontroleerde deur tot deur transport van farma producten.

Reageer op dit artikel