nieuws

Vier nominaties in de race voor Logistica Award 2017

Warehousing 1686

De vakjury onder leiding van René de Koster heeft de keuze laten vallen op vier innovaties. Pack Tools 2.0, PrimeVision, Ravas Europe en WeNova gaan door in de race voor de Logistica Award 2017.  “Heel uiteenlopende oplossingen, maar stuk voor stuk zeer toepasbaar in de dagelijkse logistieke praktijk”, aldus de juryvoorzitter.

Vier nominaties in de race voor Logistica Award 2017
In 2015 won Neopost de Logistica Award.

De genomineerden zullen nog even in spanning zitten, want pas op 28 november, tijdens de opening van Logistica 2017, zal bekend worden wie de prestigieuze Logistica Award 2017 in ontvangst mag nemen. Ook de winnaar van de publieksprijs zal dan bekend worden gemaakt.

De genomineerden zijn, in alfabetische volgorde:

Pack Tools 2.0

De inzending van Pack Tools is de Wrapplicator. Een handige tool voor hand wrapping, die ervoor zorgt dat de gebruiker op ergonomische, veilige en efficiënte wijze lading stabiel en veilig kan verpakken.

PrimeVision

PrimeVision introduceert het concept self-organizing logistics. Daarbij wordt gebruik gemaakt van mobiele robots die autonoom pakketten of rolcontainers sorteren.

Ravas Europe

SafeLoad is de productnaam van de inzending van Ravas. Een product dat een grote bijdrage levert aan veilig werken met heftrucks en lading. Toepasbaar op iedere heftruck, geeft het display direct informatie over het gewicht van de lading en de stabiliteit.

WeNova

WeNova is de bedenker van de intelligente koppelschotel. De koppelschotel is te gebruiken voor iedere truck of oplegger en zorgt ervoor dat er veilig gewerkt kan worden zonder hoge kosten. De intelligente ‘fifth wheel’ voorkomt afvallen van de trailer en biedt daarnaast een oplossing voor de dode hoek en bijvoorbeeld meesturen.

Stemmen voor de publieksprijs

Er kan online gestemd worden op de genomineerden. De stemming sluit op vrijdag 24 november 17.00 uur. De winnaar van de publieksprijs wordt tegelijkertijd met de winnaar van de vakprijs bekendgemaakt tijdens de opening van Logistica op dinsdag 28 november 2017.

Inzendingen en beoordeling

De jury is enthousiast over de innovatiekracht binnen het logistieke vakgebied. De inschrijvingen lopen uiteen van innovatieve verbeteringen aan bestaande systemen tot concrete oplossingen met een hoge graad van directe toepasbaarheid voor logistieke problemen binnen het eigen bedrijfsproces. De inzendingen zijn beoordeeld aan de hand van een aantal beoordelingscriteria: toepassingswaarde, mate van innovatie, economisch belang, kosteneffectiviteit en creativiteit. Het idee achter de inzending dient een Nederlandse inbreng te hebben. 

Lees ook: Neopost wint Logistica Award 2015

Reageer op dit artikel