nieuws

Nog 2 batterij-importeurs bestraft voor kartel

Warehousing 1821

Nog 2 batterij-importeurs bestraft voor kartel

Nog twee bedrijven  hebben boetes opgelegd gekregen voor verboden prijsafspraken over tractiebatterijen voor heftrucks. Zij moeten samen bijna 1,5 miljoen betalen.

Midac Nederland moet een boete van iets meer dan vijf ton betalen. Era, de voormalige moedermaatschappij van de niet meer bestaande importeur Faam Benelux, kreeg een boete van 900.000 euro. Dat meldt ACM op zijn website. 

Loodtoeslag batterijen

Eerder kregen al vijf andere bedrijven en branchevereniging BMWT boetes opgelegd. De bedrijven en de branchevereniging spraken af een loodtoeslag te hanteren. Die toeslag was bedoeld om de sterk fluctuerende prijs van lood (dat in accu’s is verwerkt) op een vaste manier in de verkoopprijs van de accu’s te verwerken. Ze deelden daarnaast concurrentiegevoelige informatie met elkaar.

Reageer op dit artikel