nieuws

Avebe stapt over op elektrische heftrucks

Warehousing 1149

Avebe stapt over op elektrische heftrucks

Avebe in Ter Apelkanaal stapt over op elektrische heftrucks. De eerste stap is gezet. Avebe wil de efficiency, optimale werkomstandigheden en duurzaamheid verhogen.

Aardappelspecialist Avebe start in eerste instantie met de aanschaf van 22 elektrische heftrucks van Still, inclusief FleetManager. Logistiek manager Jelle-Marten de Vries. “Met de aanstaande vervanging van 22 trucks hebben we gekeken hoe we het vervangingsproces effectiever kunnen doen en meer aandacht kunnen leggen op voor ons belangrijke aspecten zoals duurzaamheid en veiligheid.”

 

De vier belangrijkste fleetmanagement trends 

 

Vervanging heftrucks

Avebe richtte zich op de vervanging van 22 trucks in een range tussen de 1,5 en 3 ton. De eerste 16 zijn uitgeleverd. Avebe schaft 4  RX50-15 aan, die zijn specifiek afgestemd op de inzet binnen de voedingsmiddelenindustrie (VMF), 15 stuks RX60-25, 2 RX60-30 heftrucks met roterende klem en push pull voorzetapparatuur en 1 RX15-50 voor de technische dienst.

Still heeft de eigen bedrijfspassen van Avebe voorzien van een transponder om op de trucks te kunnen inloggen. Zo rijden alleen die chauffeurs op die trucks waar ze ook daadwerkelijk toegang toe hebben en word de veiligheid geborgd.

Reageer op dit artikel