nieuws

Action neemt tweede dc in Frankrijk in gebruik

Warehousing 6636

Discounter Action heeft onlangs nabij het Franse Toulouse een nieuw distributiecentrum in gebruik genomen. Het is het tweede dc van de retailer in Frankrijk. Action huurt het pand vanaf 1 februari volgend jaar voor 12 jaar van logistiek vastgoedontwikkelaar WDP.

Action neemt tweede dc in Frankrijk in gebruik
dav

WDP investeert 27 miljoen euro in het nieuwe distributiecentrum, dat op maat is gemaakt voor Action. Het dc heeft een oppervlakte van 44.000 vierkante meter. Action betrekt het pand, gelegen in de industriezone ZAC Grand Sud Logistique in Labastide Saint-Pierre, in februari 2018. Vanuit de nieuwe locatie, die werkgelegenheid biedt aan rond de 300 mensen, wil de retailer zijn winkels in Zuid-Frankrijk gaan beleveren.

Nieuw dc in Duitsland

Action groeit hard in Europa en heeft op dit moment vijf Europese distributiecentra, waarvan twee in Nederland. Onlangs opende de discounter samen met logistiek dienstverlener Fiege zijn eerste distributiecentrum in Biblis Duitsland. Vanuit dit dc worden filialen in Duitsland, Oostenrijk en een deel van Frankrijk bevoorraad.

Action opende in 2015 mega-dc onder Parijs

In Frankrijk heeft Action sinds 2015 een distributiecentrum onder Parijs, met een oppervlakte van 70.000 vierkante meter. ID Logistics is verantwoordelijk voor deze warehouse operatie. Het is overigens niet de eerste keer dat Action samenwerkt met WDP. De retailer huurt sinds 2014 een distributiecentrum in het Limburgse Echt.

Toevoeging nieuwe Franse regio voor WDP

Het distributiecentrum van Action nabij Toulouse betekent meteen de toevoeging van een nieuwe logistieke regio aan de logistiek vastgoed portefeuille van het beursgenoteerde WDP. De logistiek vastgoed ontwikkelaar heeft distributiecentra in de regio Nord-Pas-de-Calais en een dc in Aix-en-Provence. De totale waarde van de WDP-vastgoedportefeuille in Frankrijk groeit derhalve naar een waarde van ruim 100 miljoen euro.

Reageer op dit artikel