nieuws

XPO Logistics verdubbelt opslagcapaciteit in Eindhoven

Warehousing 4053

Logistiek dienstverlener XPO Logistics is op bedrijventerrein GDC Noord in Acht bij Eindhoven begonnen met de bouw van een nieuw distributiecentrum dat een omvang krijgt van 40.000 vierkante meter. De nieuwbouw is de tweede fase want vorig jaar werd op hetzelfde bedrijventerrein al een dc opgeleverd door XPO dat een omvang heeft van 30.000 vierkante meter.

XPO Logistics verdubbelt opslagcapaciteit in Eindhoven

De realisatie van deze tweede fase, wederom een ontwikkeling van Prologis, begint deze maand. De oplevering van het dc,van XPO Logistics staat gepland halverwege volgend jaar.

Uitstekende ligging bedrijventerrein

XPO Logistics breidt wederom uit op GDC Acht bij Eindhoven omdat het volgens eigen zeggen zeer te spreken is over de uitstekende ligging van het bedrijventerrein vlakbij de randweg A2, Eindhoven Airport en de Belgische grens.

Prologis: ‘Stijgende vraag naar dc’s’

Het nieuwe distributiecentrum kan daardoor ingezet worden voor zowel lokale, regionale en internationale klanten uit een verscheidenheid aan sectoren. Door de economische groei en florerende logistieke sector signaleert Prologis een stijgende vraag naar distributiecentra in deze regio. “Met deze uitbreiding wordt de capaciteit van XPO Logistics op het industrieterrein GDC-Noord in Acht meer dan verdubbeld,” zegt Bram Verhoeven, country manager Prologis Benelux.

XPO: sportmerk klant huidige dc

In het huidige dc, waarvan de nieuwbouw in oktober 2015 startte, is een groot sportmerk één van de klanten van XPO. In een interview met Logistiek eind vorig jaar liet Mauro Ungheretti, Managing Director van XPO Logistics voor Nederland, België en Duitsland, weten dat het grootste deel van de eerste fase wordt ingevuld door een niet bij naam genoemde sportmerk. De logistiek dienstverlener verzorgt de logistieke operatie van schoenen.

E-commerce activiteiten

Daar blijft het niet bij want sinds begin dit jaar is de logistieke dienstverlener vanuit het dc in Eindhoven voor hetzelfde merk ook andere producten gaan behandelen alsmede de e-commerce activiteiten. Business die tot vorig jaar nog vanuit andere dc’s werd verzorgd.

New Era klant van XPO

“De ruimte die in andere dc’s  vrijkomt, is nodig voor de groei van andere klanten .” Naast het sportmerk, verzorgt XPO de logistiek (retail, wholesale en e-commerce) voor New Era, een marktleider op gebied van caps (petjes). Begin volgend jaar (2017, red.) komt daar een derde klant bij; een specialist in (cross)motor- en mountainbike kleding”, aldus Ungheretti tegen Logistiek.

Nieuwbouw voor medtech klanten

Momenteel werken er zo’n 150 mensen in het Eindhovense dc, waarvan 100 in de operatie. Daar komen er spoedig meer bij als de tweede fase eenmaal is afgerond. Dan krijgt het dc de geplande omvang van 70.000 vierkante meter. Het nieuw te bouwen deel wordt ingericht voor medtech operaties.

Dc dateert nog uit ‘tijdperk Menlo’

De plannen voor het mega-distributiecentrum zijn nog uit de tijd van Menlo dat – kort na de bekendmaking van de nieuwbouwplannen in Eindhoven – onderdeel werd van XPO Logistics. Laatstgenoemde nam toen het eveneens Amerikaanse Con-way over, waarvan Menlo onderdeel uitmaakte.

 

Reageer op dit artikel