nieuws

Van Gansewinkel investeert in elektrische heftrucks

Warehousing 1977

Van Gansewinkel investeert in elektrische heftrucks

Van Gansewinkel in Velp heeft vier nieuwe elektrische trucks (STILL RX 60) in gebruik genomen.

Op de locatie in Velp verwerkt de afvalspecialist oud papier en folie. Gemiddeld wordt er per week ruim duizend ton verwerkt. Voor het intern transport vertrouwde Van Gansewinkel de afgelopen zes jaar op de hybride Still trucks uit de RX 70-lijn.

 

heftruck still

 

Hoewel de 3,5-tonners jarenlang hun taken met verve hebben uitgevoerd, waren ze eigenlijk net iets te licht voor de zware inzet in de papierinzameling, stelt Adoel Aziz Otten, Hoof Productie voor de locaties Velp, Rucphen en Rotterdam.

 

CO2 uitstoot heftrucks kan een stuk lager

 

“Velp is onze proeflocatie voor de aanschaf van nieuw materieel. Toen het leasecontract van onze vloot in Velp afliep, konden we ook hier de overstap maken naar de 4-tonners.” Rucphen en Rotterdam waren al overgestapt.

Elektrische heftrucks vs verbranding

Wellicht nog belangrijker is de overstap van verbranders naar elektrisch aangedreven trucks. Otten: “In de afgelopen jaren hebben elektrotrucks echter grote sprongen gemaakt. Wat ons betreft was elektrisch rijden nu dan ook de enige logische keuze. Qua prestaties doet een elektrotruck niks onder voor een verbrander. En je bent in één klap af van schadelijke emissies en ronkende motoren.”

Minder stilstand

Voor de inzet bij Van Gansewinkel in Velp bieden de elektrisch aangedreven trucks daarnaast nóg een groot voordeel: De kans op brandjes is aanzienlijk kleiner. “Dat voordeel moet je niet onderschatten”, vervolgt Otten. “In de papierbranche veroorzaken verbrandingstrucks regelmatig brandjes. Ook bij ons was dat meerdere keren per jaar het geval. Nooit heel ernstig gelukkig, maar elk brandje betekent toch onnodige stilstand, extra kosten en een hoop papierwerk. Dat behoort nu definitief tot het verleden.”

Reageer op dit artikel