nieuws

Goodman breidt uit op Trade Port Noord in Venlo

Warehousing 2871

Goodman breidt uit op Trade Port Noord in Venlo

Logistiek vastgoed ontwikkelaar Goodman Group breidt haar aanwezigheid op Trade Port Noord Venlo uit met een nieuw distributiecentrum van iets meer dan 19.000 vierkante meter. De ontwikkeling op risico van de nieuwe, flexibele logistieke unit is het zesde project van Goodman in logistieke hotspot Venlo.

De nieuwbouw grenst aan het bestaande Goodman Venlo North Logistics Centre en zal in december 2017 klaar zijn. Het nieuwe pand is voorzien van kantoorruimte en mezzanine en kan onderverdeeld worden in meerdere units van 8.560 vierkante meter tot 19.192 vierkante meter waarbij de veiligheidsnorm TAPA-A mogelijk is. De kantoorruimtes en voorzieningen kunnen in samenwerking met Goodman op specifieke wensen van bedrijven uit verschillende industrieën zoals e-commerce en retail worden afgestemd.

Breeam Very Good certificaat

De logistieke ruimte heeft een minimale vrije hoogte van 12,20 meter, een laaddock met leveler per 1.000 vierkante meter en is geschikt voor stapeltoepassingen in smalle gangpaden dankzij een vlakke vloer. Duurzaamheidsoplossingen waaronder LED verlichting en een verzamelsysteem voor regenwater behoren ook tot het ontwerp. Goodman wil voor dit pand in aanmerking komen voor het Breeam ‘Very Good’ certificaat.

Goodman: schaarste moderne dc’s

Goodman signaleert volgens eigen zeggen een sterke vraag naar moderne logistieke centra in Venlo, maar dat de beschikbaarheid schaars. Met deze uitbreiding bewijzen we opnieuw dat wij sterk in de regio geloven, nu en in de toekomst. De nieuwe logistieke unit biedt klanten een kwalitatieve, flexibel in te richten ruimte in een van de belangrijkste logistieke hotspots van Nederland. Het feit dat wij klanten de zekerheid kunnen bieden voor eind dit jaar de ruimte te betrekken, maakt het een unieke propositie in Venlo”, zegt Lien Standaert, Country Manager Nederland bij Goodman.

Distributiecentra voor DSV en Nutricia

De logistiek vastgoed ontwikkelaar heeft in het Venlo Logistics Centre al verschillende projecten gerealiseerd voor onder andere DSV, UPS en Nutricia, samen goed voor meer dan 120.000 vierkante meter logistieke ruimte. De regio Venlo is onlangs door Logistiek uitgeroepen tot de meest populaire logistieke locatie voor grensoverschrijdende e-fulfilment activiteiten in Nederland.

 

Reageer op dit artikel