nieuws

Amazon: 16 finalisten voor Robotics Challenge

Warehousing 845

E-commerce gigant Amazon heeft de 16 finalisten bekend gemaakt die met elkaar de strijd aan gaan tijdens de Amazon Robotics Challenge. Deze wedstrijd, die vorig jaar werd gewonnen door een team van TU Delft en Delft Robotics, daagt teams uit robots te ontwikkelen die in de e-fulfilment centers van Amazon kunnen worden ingezet.

Amazon: 16 finalisten voor Robotics Challenge

De derde editie van de jaarlijkse Amazon Robotics Challenge vindt plaats op 27 juli aanstaande in het Japanse Nagoya tijdens de jaarlijkse RoboCup. 16 teams demonstreren tijdens de wedstrijd hun laatste robothardware en -software voor het picken en opslaan van producten. Oplossingen worden beoordeeld op de hoeveelheid objecten die zij in een vastgestelde tijd succesvol weten te picken en op te slaan. Het winnende team ontvangt een geldbedrag van 250.000 dollar.

In totaal nemen zestien teams deel aan de Amazon Robotics Challenge:

 1. MC^2 – Mitsubishi, Chubu University, Chukyo University
 2. NAIST-Panasonic – Nara Institute of Science and Technology, Panasonic
 3. Team T2 – Tottori University, Toshiba
 4. Team K – University of Tokyo
 5. MIT-Princeton – Massachusetts Institute of Technology, Princeton University
 6. Team Duke – Duke University
 7. PLAID – Carnegie Mellon University
 8. GMU-Negev – George Mason University, Ben-Gurion University of the Negev
 9. ACRV – Queensland University of Technology
 10. IITK-TCS – Indian Institute of Technology Kanpur, Tata Consultancy Services
 11. TKU M-Bot – Tamkang University
 12. Nanyang – Nanyang Technological University
 13. NimbRo Picking – University of Bonn
 14. UJI RobInLab – Jaume I University
 15. Applied Robotics – Smart Robotics, University of Sydney
 16. IFL PiRo – Karlsruhe Institute of Technology, Helmut Schmidt University

 

Team Delft won competitie in 2016

De Amazon Robotics Challenge werd in 2016 gewonnen door team Delft, een samenwerking tussen Delft Robotics en het Robotics Institute van de TU Delft. “Dankzij deze wedstrijd zien we meer interesse dan ooit van robotfabrikanten die ons benaderen voor aanvullend onderzoek”, zegt Carlos Hernandez Corbato, toentertijd leider van team Delft en postdoctoraal onderzoeker tegen de website VisionandRobotics. “Deze wedstrijd was het meest spannende project op het gebied van onderzoek waar ik ooit aan heb deelgenomen en het meest bevredigend gezien de kennis die wij hebben opgedaan.”

MH-forum met Delft Robotics

Delft Robotics is ook van de partij op het Material Handling Forum dat woensdag 17 mei plaatsvindt in de Erasmus Universiteit van Rotterdam.  Spreker is onder andere prof. Martijn Wisse van TU Delft die betrokken was bij Team Delft dat Amazon Picking Challenge in 2016 won.

Reageer op dit artikel