nieuws

Kloeckner Metals kiest voor Hyster vanwege gunstige TCO

Warehousing 877

Kloeckner Metals kiest voor Hyster vanwege gunstige TCO

Metaalbedrijf en -distributeur Kloeckner Metals ODS Nederland heeft onlangs 8 nieuwe Hyster vorkheftrucks aangeschaft. Deze heftrucks, geleverd door Heffiq, vervangen een deel van de intern transportvloot van het bedrijf uit Barendrecht dat voor Hyster koos vanwege de total cost of ownership (tco) en het serviceapparaat.

De intern transportvloot van Kloeckner Metals ODS Nederland is sinds de crisis afgeslankt en afgestemd op de specifieke inzet op de vestigingen. “Van overcapaciteit is geen sprake. Mede daarom is stilstand uit den boze. Elke minuut stilstaan kost geld”, zegt technisch manager Antoni van Tienderen. Logisch het bedrijf bij de jongste vervanging van een deel van haar leasevloot goed heeft gekeken naar het serviceapparaat van de leveranciers.

Keuze voor Hyster vanuit service-oogpunt

Van Tienderen: “Wij hanteren een meer-merken-beleid, waarbij we zoveel mogelijk werken met een drietal prefered suppliers. Die drie hebben we ook voor de meest recente vervanging benaderd. Onze uiteindelijke keuze voor Heffiq was, puur vanuit service-oogpunt bekeken, de meest logische. Op cruciale aspecten als responstijd en beschikbaarheid van spare parts steken ze boven de rest van de mark uit.”

Duizenden euro’s besparen op jaarbasis

Niet alleen wat service betreft kwam Heffiq als beste uit de bus. “Het belangrijkste voor ons zijn de total cost of ownership, kort TCO”, vervolgt de technisch manager. “Mede dankzij de goede service, maar ook vanwege de betrouwbaarheid van de trucks kon Heffiq ons de scherpste prijs offreren. Vergeleken met de vervangen trucks besparen we enkele duizenden euro’s op jaarbasis.”

Hyster ergonomisch

Daarnaast is er, zowel door het management als door de chauffeurs, gekeken naar ergonomie en veiligheid. Van Tienderen: “Als het aankomt op zaken als zicht, bediening, of comfort, is Hyster gelijkwaardig aan andere A-merken. Dat maakte de beslissing onder de streep alleen nog maar makkelijker.”

Vertrouwen in intern transportmaterieel

Jaarlijks verwerkt de onderneming uit Barendrecht een goederenstroom van enkele honderdduizenden tonnen, die dagelijks vanuit drie magazijnen, in Barendrecht, Ridderkerk en Almelo, worden afgeleverd op 400 tot 500 verschillende adressen. “Er wordt volcontinu gewerkt, 24 uur per dag, 5 dagen per week”, aldus Van Tienderen. “Daarbij moeten we blindelings kunnen vertrouwen op de inzetbaarheid van ons intern transportmaterieel.”

 

Reageer op dit artikel