nieuws

DHL test robots als orderpick hulp

Warehousing 2535

DHL test robots als orderpick hulp

DHL Supply Chain, onderdeel van de DHL Group test robots in haar magazijnen. De robots moeten dienen als collega voor de orderpickers.

DHL (nummer 1 Top 100 Logistiek dienstverleners) gaat de robots genaamd LocusBots, 2 maanden testen. De cobots, want ze werken samen met orderpickers, is een autonome robotica-oplossing. De techniek wordt getest op een vestiging in Tennessee in de life science sector. “Wij zijn van mening dat het van cruciaal belang is deze typen geavanceerde technologieoplossingen in het magazijn te implementeren, zodat we onze klantenketens naadloos kunnen verbeteren”, zegt Adrian Kumar, vice president Solutions, DHL Supply Chain Noord Amerika.

Test robot in Duitsland

DHL is al langer bezig met robots in magazijnen. Vorig jaar testte het bedrijf in het Duitse Unna de EffiBOT. Robots die eveneens orderpickers assisteren.  In het DHL-warehouse in Unna werden twee robots ingezet die de orderpickers letterlijk stalken tijdens het orderverzamelproces.

Robotisering rukt op

DHL is niet het enige bedrijf dat stappen zet in robotisering. Robots zijn bezig aan een flinke opmars. Dat was ook te zien tijdens de laatste editie van de Logimat in Stuttgart. Logimat stond bol van de robots. Op de beurs toonden de diverse grote spelers in material handling een robot-achtige oplossing.

Zie ook:
De 10 grootste material handling spelers ter wereld

Fiege binnenkort live met robot

Fiege (nummer 84 Top 100 Logistiek dienstverleners) is misschien wel het verste van allemaal. De logistiek dienstverlener implementeert deze maand, na uitgebreid testen, orderpick  robots van TORU in haar distributiecentrum in het Duitse Ibberbühren.

Reageer op dit artikel