nieuws

WMS webinar met Blokker en Forever Direct

Warehousing 2111

WMS webinar met Blokker en Forever Direct

Hoe kan een WMS bijdragen aan optimalisatie van de supply chain in een veranderende omgeving? Kijk en luister morgen naar het webinar met Blokker en Forever Direct ter voorbereiding op de WMS-dag.

De WMS-dag zelf is dit jaar op 19 april, opnieuw in Den Bosch. Plenair staan de praktijkverhalen van Blokker en Forever Direct centraal. Hoe hebben deze retailbedrijven WMS aangegrepen als tool om hun supply chains te vernieuwen? Tijdens een webinar met dezelfde sprekers op 28 maart om 12.00 uur lichten ze een tipje van de sluier op. De discussiepunten uit dit online event, afkomstig van de sprekers en van mensen die vanuit het vakgebied hun reactie geven, vormen de input voor openingssessie tijdens de WMS-dag zelf.

Integratiestrategie van Forever Direct

Vijf jaar geleden sprak Martin Zegers op de WMS-dag over het bedrijf Forever Direct, leverancier van Aloë Vera producten, met zijn ‘golden’ dc in Oud-Gastel. Het Amerikaanse concern nam Manhattan Associates in de arm voor het WMS en de supply chain software om de betrouwbaarheid naar klanten en efficiency in processen te waarborgen. “We laten een stijgende lijn zien in het serviceniveau naar onze klanten”, zei Zegers toen. Tijdens het webinar en de WMS-dag kijkt de managing director van het dc terug maar ook vooruit. Vooral de integratie van elf regionale dc’s naar 1 organisatie in Europa, het faciliteren van de enorme groei en de strategie op supply chain gebied voor de komende jaren – daarin neemt Zegers zijn toehoorders mee.

Omnichannel bij Blokker

Blokker is eveneens van de partij tijdens het webinar en de daar op aansluitende WMS-dag. Centric is al jarenlang partner op ICT gebied voor de diverse winkelformules van Blokker. In het dc in Mijdrecht is het WMS pakket Locus destijds geïmplementeerd. Al snel wilde niemand van de medewerkers terug naar de situatie voor de implementatie. Het pakket bracht veel structuur, meer overzicht en inzicht in de processen.
In een recent rapport van Shopping Tomorrow geeft Blokker een toelichting op de omnichannel activiteiten, die meer zijn gebundeld om focus te kunnen leggen. De vertaling naar de besturing van processen is een volgende stap. Wat brengt de dynamiek rond e-commerce teweeg voor systemen als het WMS? Tijdens de discussies op het webinar en de WMS-dag gaat site manager Roel Megens daar een antwoord op geven.

Dagvoorzitter Maartje Hofhuis

Het webinar en de WMS-dag staan onder leiding van dagvoorzitter Maartje Hofhuis. Zij presenteert onder andere programma’s voor RLTZ en is betrokken bij de dagelijkse talkshow van Humberto Tan op RTL 4.

Schrijf u in voor het WMS webinar van dinsdag 28 maart om 12.00 uur. 

Reageer op dit artikel