nieuws

Gefco Benelux opent 3 distributiecentra in Nederland

Warehousing 4240

Gefco Benelux gaat zijn operatie voor reserveonderdelen flink uitbreiden. De logistieke dienstverlener opent 3 distributiecentra. Allen komen in Nederland.

Gefco Benelux opent 3 distributiecentra in Nederland
gefco

Zaandam is het eerste van drie warehouses dat wordt ingezet voor de distributie van reserveonderdelen. Hiervandaan wordt de opslag, picking en verdere distributie voor de Nederlandse markt verzorgd. Het betreft reserveonderdelen voor de automotive markt.

2 distributiecentra operationeel

Dit eerste logistieke platform heeft afgelopen week navolging gekregen in Hoogeveen (Drenthe). Op korte termijn opent de derde locatie in Waalwijk (Noord-Brabant). Het distributiecentrum in Zaandam is 3.500m2, die in Hoogeveen is 4.500m2 en Waalwijk krijgt een grootte van 5.500m2.  Zaandam en Hoogeveen zijn al open, Waalwijk volgt eind maart.

Vanuit de drie warehouses in Nederland zal Gefco Belenux leveren aan meer dan 1000 dealers. Volgens Gefco staat de distributieoplossing los van de miljardendeal die Gefco onlangs sloot met PSA (Peugeot/Citroen).

Voorraadbeheer

PSA heeft besloten om de distributie van reserveonderdelen aan het netwerk aan te passen, om zo op reactiesnelheid te winnen. In plaats van 2 grote centrale magazijnen openen ze meerdere kleinere distributiecentra zodat de voorraad al dichter bij de klant is. Dit systeem wordt al toegepast in veel landen in Europa. PSA heeft een aanbesteding uitgeschreven. Gefco kreeg de opdracht voor de Nederlandse markt.

Fabrice Barthe, sinds medio 2016 algemeen directeur Gefco Benelux laat weten: “We hebben een pragmatisch en competitief aanbod kunnen doen waardoor deze opdracht ons is gegund. Dit is een grote stap met betrekking tot het uitbreiden van onze activiteiten, in Nederland en in de Benelux.”

Warehousing

Romain Leblanc, Finished Vehicle Logistics Director voor Gefco Benelux: “Gefco won deze opdracht door de combinatie van een concurrerend bod en het voorstellen van een gedurfd en innovatief pakket aan oplossingen. We zijn druk bezig het voorstel uit te rollen over drie logistieke platformen. Deze eerste warehousing platforms in Nederland plaatsen Gefco in een ideale positie om het logistieke aanbod in de regio verder uit te bouwen.”

 

Leestip: uitbreiding van de Gefco’s goederenexpeditie

 

 

 

Reageer op dit artikel