nieuws

Jungheinrich breidt lithium-ion gamma flink uit

Warehousing 1258

Jungheinrich breidt lithium-ion gamma flink uit

80% van de heftrucks en magazijntrucks van Jungheinrich wordt uitgerust met lithium-ion accu’s. Die belofte wil de Duitse producent nog dit jaar inlossen.

Jungheinrich breidt zijn aanbod lithium-ion accu’s sterk verder uit. Dit jaar worden nagenoeg alle modellen (80%) van de fabrikant leverbaar in een lithium-ion uitvoering. Bovendien zullen bijna alle Jungheinrich trucks die nu al in gebruik zijn, kunnen worden aangepast.

Voordelen lithium-ion vs loodzuur

De pluspunten van lithium-ion ten opzichte van loodzuur accu’s zijn volgens de heftruckbouwer: minder onderhoud, zeer korte laadtijden, lange levensduur, veiligheid (bij lithium-ion accu’s kunnen geen gassen of zuren ontsnappen) en ruimtebesparing omdat speciale acculaadruimtes en lucht-afzuiginstallaties niet meer nodig zijn.

De stap komt niet als een verrassing. Jungheinrich kondigde eind 2015 al aan fors in te zetten op lithium-ion. Een stap die onder meer wordt ingegeven door een sterk dalende kostrijs van Lithium-ion tractiebatterijen.

Reageer op dit artikel