nieuws

Wassenburg Medical verruilt ‘papier’ voor Astro WMS

Warehousing 1075

Het bedrijf Wassenburg Medical, een specialist op het gebied van reiniging en desinfectie van flexibele endoscopen, ruilt het in- en uitslagproces met papieren lijsten in voor een nieuw WMS-systeem in combinatie met RF-barcode scanning. Gekozen is voor het Astro WMS van Consafe Logistics.

Wassenburg Medical verruilt ‘papier’ voor Astro WMS

Wassenburg, een internationaal bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van innovatieve producten, systemen en services voor de reiniging van endoscopen, wil met de overstap naar het WMS-systeem de logistieke operatie volgens eigen zeggen ‘geschikt maken voor de toekomst’.

Voorraadbetrouwbaarheid verhogen

Volgens Pepijn Peters, Supply Chain Manager van Wassenburg Medical, wijzen case studies ook uit dat het gebruik van een WMS-systeem het aantal pickfouten kan minimaliseren, waardoor de voorraadbetrouwbaarheid wordt verhoogd. “Hierdoor zullen wij nog beter in staat zijn om de juiste producten op het afgesproken moment aan onze klanten te leveren. Het kunnen realiseren van betrouwbare leveringen is een belangrijke voorwaarde in de medische industrie.”

Beter retourproces organiseren

Door afscheid te nemen van de papieren lijsten bij de in- en uitslag wil het familiebedrijf met Astro WMS ook de traceability verbeteren en een beter retourproces organiseren.

WMS gekoppeld met Microsoft Dynamics

De WMS-oplossing zal door Consafe Logistics worden geïmplementeerd op de productielocatie in Dodewaard, dat naast de hoofdlocatie ook het logistieke hart is van Wassenburg Medical. De WMS-software wordt hier gekoppeld aan de Microsoft Dynamics AX ERP-software.

Best practices leidend bij implementatie

Er is gekozen voor  de zogeheten ‘Consafe Logistics-Express methode’ wat zoveel betekent dat de ervaring van de WMS-leverancier en de best practices bij klanten leidend zijn bij de software-implementatie. Doordat ‘Astro’ standaard beschikt over veel functionaliteiten, zijn er geen bedrijfsspecifieke aanpassingen nodig. Het is daarom de bedoeling dat de implementatie al in maart volgend jaar is afgerond.

Reageer op dit artikel