nieuws

DB Schenker bouwt nieuw logistiek centrum in Venlo

Warehousing 4091

DB Schenker bouwt nieuw logistiek centrum in Venlo

Schenker Logisticis Benelux bouwt een nieuw state-of-the-art multi-user warehouse. Het nieuwe distributiecentrum verrijst op logistiek bedrijvenpark Trade Port Noord in Venlo.

Het logistiek centrum van in totaal ongeveer 50.000 m² beschikt over 3.800 m² aan mezzanineruimte en circa 1.300 m² kantoorruimte. In het nieuwe warehouse, waarvan de realisatie rond de 35 miljoen euro kost, zullen circa 100 medewerkers werkzaam zijn. Met de bouw denkt Schenker zijn klantenbestand in de regio te kunnen uitbreiden en te faciliteren.

BREAAM Very Good

Het logistiek centrum dat op Trade Park Noord in logistieke hotspot Venlo komt, wordt gerealiseerd door WDP en zal volgens de normen BREEAM Very Good worden gebouwd. Marcel Wijnhoven, Senior Vice President Contract Logistics BeNeLux: “Venlo-Venray is in 2016 wederom gekozen tot logistieke hotspot nummer 1 van Nederland. Het is voor ons dan ook een logische keuze om uit te breiden op deze triple A-locatie met goede multimodale verbindingen naar het Europese achterland via water, spoor en weg.”

Dc is juni 2017 operationeel

Het nieuwe logistiek centrum moet 1 juni 2017 volledig operationeel zijn en richt zich met name op uiteenlopende klanten die actief zijn in de hoek van hightech consumenten producten. Schenker heeft in de BeNeLux 28 logistieke centra en kantoren. Er werken zo’n 4000 mensen.

Reageer op dit artikel