nieuws

VBI schaft Hysters aan met zijdelings wisselsysteem

Warehousing 1135

VBI schaft Hysters aan met zijdelings wisselsysteem

Producent van prefab betonelementen voor woon- werk- en weg- en waterbouw, VBI in Weurt, heeft onlangs vier Hyster heftrucks en een Hyster pallettruck aangeschaft. De levering door Heffiq kende gelijk ook een primeur want de trucks zijn voorzien van een nieuw zijdelings batterijwisselsysteem.

De vier elektrische Hyster vorkheftrucks, type J2.5XN, hebben een hefcapaciteit van 2,5 ton en de pallettruck wordt ingezet voor het wisselen van de accu’s. De hefttrucks worden ingezet voor het laden van de piepschuim isolatiematerialen die in Weurt (bij Nijmegen, red.) worden geproduceerd en voor het intern transport van de productieafdelingen naar het magazijn.

20 procent hogere batterijcapaciteit

“Gezien de gewichten van onze lasten – een blok isolatiemateriaal weegt gemiddeld 180 tot 200 kilo – is 2,5 ton hefcapaciteit natuurlijk aan de hoge kant. Maar deze trucks konden worden uitgerust met een 20 procent hogere batterijcapaciteit”, Bennie Kroes, plant manager bij VBI Weurt.

22 uur doorwerken met een acculading

Die hogere batterijcapaciteit – de trucks zijn voorzien van 775Ah/80V accu’s – is geen overbodige luxe voor de inzet bij het bedrijf dat werkt in een tweeploegendienst, waardoor er 17 uur per etmaal wordt gewerkt. Kroes: “Met deze batterij hoeven we minder vaak te wisselen en te laden. En dat is pure tijdwinst. Gemiddeld kunnen we met een acculading ongeveer 22 uur doorwerken. Dat was met de vorige trucks ondenkbaar.”

Snelle batterijwissel dankzij wisselsysteem

Dankzij het nieuwe wisselsysteem boekt VBI Weurt ook winst bij het wisselen en laden van de accu’s. De speciale wisseltruck garandeert een snelle batterijwissel. “Bovendien kunnen we nu laden, zonder daarvoor eerst de cabinedeuren te moeten openen”, zegt Kroes.

Hyster-trucks worden 5 jaar geleased

De nieuwe Hysters worden geleased voor een periode van vijf jaar, waarbij een all-in servicecontract is afgesloten voor de heftrucks. De pallettruck wordt sporadisch ingezet en daarom door leverancier Heffiq op periodieke basis onderhouden.

Reageer op dit artikel