nieuws

DHL eerste huurder nieuwe logistieke campus Borchwerf II

Warehousing 3019

DHL eerste huurder nieuwe logistieke campus Borchwerf II

Logistiek vastgoedontwikkelaar Heylen is gestart met de bouw van een logistieke campus op bedrijvenpark Borchwerf II in Oud Gastel bij Roosendaal. De campus verrijst op een kavel van 80.000 vierkante meter. DHL Supply Chain wordt de eerste huurder.

De logistiek dienstverlener huurt – als de campus eenmaal is opgeleverd – 25.000 vierkante meter aan magazijnruimte van het in het Belgische Herentals gevestigde Heylen. DHL Supply Chain zal in het magazijn onder meer activiteiten uitvoeren voor Hill’s Pet Nutrition.

DHL: ‘Borchwerf moderne locatie’

Daar komen in een later stadium andere klanten bij actief in voornamelijk consumenten producten en retail. “De campus die daarmee ontstaat biedt onze klanten niet alleen kwaliteitsvoordelen van een moderne locatie, maar ook kosten efficiency op het vlak van onder meer IT-faciliteiten en beveiliging en flexibiliteit bij de inzet van personeel”, zegt André Vermaat, business unit director van DHL Supply Chain.

Strategische ligging

Ralph Caspanni (Groep Heylen) roemt de strategische ligging van logistiek bedrijvenpark Borchwerf II directe aan de afrit van de A17. “Deze campus (Agora 21 logistieke campus, red.) ligt op de mooiste zichtlocatie van dit bedrijvenpark  en is daarnaast goed gesitueerd tussen de wereldhavens van Antwerpen en Rotterdam. De nabijheid van de haven in Moerdijk maakt de uitstekende ligging van het bedrijvenpark compleet.”

Plannen campus dateren van mei 2015

Overigens maakte Heylen vorig jaar mei al de plannen bekend voor de realisatie van een grote logistieke campus bij logistieke hotspot Roosendaal. “De voorkeur gaat uit naar één grote gebruiker, maar meerdere huurders is ook geen probleem”, stelde Wim Heylen, directeur van de Groep Heylen destijds.

Vermeer vestigt EDC op Borchwerf II

Afgelopen week werd ook bekend dat het Amerikaanse familiebedrijf Vermeer, een leverancier van agrarische en industriële machines, zijn Europese distributiecentrum (EDC) zal gaan vestigen op Borchwerf II. Logistiek dienstverlener Ceva wordt hier verantwoordelijk voor de logistieke operatie. Ook Primark is inmiddels vergevorderd met de bouw van een mega-distributiecentrum op dit populaire logistiek bedrijvenpark.

 

Reageer op dit artikel