nieuws

Nieuw dc Nedcargo krijgt 16.000 zonnepanelen

Warehousing 2977

Nieuw dc Nedcargo krijgt 16.000 zonnepanelen

Het dak van het nieuwe dc van Nedcargo in Alphen aan den Rijn wordt vol gelegd met circa 16.000 zonnepanelen. De panelen leveren bij elkaar jaarlijks circa 4,5 Megawatt aan elektriciteit op.

Het nieuwe distributiecentrum van logistiek dienstverlener Nedcargo in Alphen aan den Rijn moet over twee jaar in gebruik worden genomen.

Energieopbrengst delen met MKB

Michelle van Roosbroeck, projectleider werkzaam bij Van Uden Logistic Site Solutions, laat vandaag aan Cobouw weten dat met de energieopbrengst van de zonnepanelen niet alleen het nieuwe distributiecentrum van elektriciteit wordt voorzien, maar ook de nabijgelegen containerterminal Alpherium. “Daarnaast kunnen klanten van Nedcargo, Alphense MKB-bedrijven en particulieren ervan profiteren.’’

Nedcargo bouwt op Steekterpoort II

Met een oppervlakte van vier hectare behoort het pand van Nedcargo tot één van de grotere distributiecentra van Nederland. Het dc verrijst op het nog te ontwikkelen bedrijventerrein Steekterpoort II aan de N11. Vanaf de aangrenzende terminal wordt sinds 2010 het exportbier van Heineken per container vervoert richting de haven van Rotterdam.

Nedcargo: ‘klimaat neutraal worden’

Diederik Antvelink, directeur van Nedcargo International, zegt dat het duurzame dc deel uitmaakt van de bedrijfsambitie om een klimaat neutrale logistieke aanbieder te worden.”

Elektrisch containerschip

Momenteel bouwt het bedrijf ook aan een groot, elektrisch aangedreven containerschip dat gaat pendelen tussen Alphen aan den Rijn en de haven van Rotterdam. “Het is de bedoeling dat dit schip op termijn op waterstof gaat varen”, zegt Antvelink.

Windturbines bij distributiecentrum

Antvelink: “Daarnaast plaatsen we bij het nieuwe distributiecentrum windturbines. Ook de vrachtwagens die pendelen vanaf het Alpherium worden elektrisch en bovendien willen we de bruggen over de rivier de Gouwe en de sluizen van groene stroom voorzien.”

Bouw van het dc duurt een jaar

Van Roosbroeck op haar beurt zegt te verwachten dat over een jaar kan worden gestart met de bouw van het nieuwe duurzame distributiecentrum. De bouw neemt een jaar in beslag. In de nabije toekomst wordt het distributiecentrum hoogstwaarschijnlijk met 20.000 vierkante meter uitgebreid.

Reageer op dit artikel