nieuws

Zeven genomineerden voor prijs Veiligste Magazijn 2016

Warehousing 2820

Zeven genomineerden voor prijs Veiligste Magazijn 2016
De zeven genomineerden voor de prijs voor de elfde editie van het Veiligste Magazijn zijn bekend. Vorig jaar ging de prijs in de categorie groot naar het magazijn van Ceva Logistics in Oud Gastel. In de categorie klein won het magazijn van Akzo Nobel in Groot Ammers.

De zeven genomineerden voor de prijs van het Veiligste Magazijn 2016 zijn bekend. Drie magazijnen zijn in de race voor in de categorie klein en vier in de categorie groot. De prijsuitreiking vindt later dit jaar plaats. Nieuw dit jaar is dat een eerste of tweede plaats in het eindklassement van het Veiligste Magazijn, gedeeld kan worden.

De jury van de Prijs Veiligste Magazijn, die dit jaar voor de elfde keer plaatsvindt, meldt dinsdag ‘zeer verheugd te zijn over de evenwichtige verhouding tussen de genomineerden in beide categorien’. Magazijnen van bedrijven actief in zowel retail, farmacie als productie behoren tot de kanshebbers. De genomineerden zijn:

Categorie groot:

  1. Schneider Electric, Helmond (genomineerd in 2015)
  2. Jumbo Supermarkten, Breda
  3. DHL Supply Chain, Bergen op Zoom (winnaar 2008)
  4. Docdata Fulfilment, Waalwijk

Categorie klein:

  1. Fast & Fluid Management, Sassenheim
  2. Janssen Biologics, Schiphol-Rijk
  3. Abbott Biologicals, Olst (winnaar 2013)

Ceva won Veiligste Magazijn in 2015

De eerste vier magazijnen zijn genomineerd in de categorie voor bedrijven met meer dan 25 magazijnmedewerkers. De andere drie zijn genomineerd in de categorie tot maximaal 25 magazijnmedewerkers. Vorig jaar werd de Veiligste Magazijn verkiezing gewonnen door het magazijn van Ceva Logistics in Oud-Gastel (categorie: groot) en het magazijn van Akzo Nobel Coatings in Groot Ammers in de categorie klein.

Gedeelde eerste plaats mogelijk

Nieuw dit jaar is, dat een eerste of tweede plaats in het eindklassement een gedeelde plaats kan zijn. Meer kans dus op een prijs en de bedrijfsomvang speelt bovendien geen rol voor bepaling van de prijs. Bedrijven in de categorieën groot en klein kunnen een veilig magazijn-prijs winnen in brons, zilver en goud. Aan elke beoordeling is ook een geldbedrag gekoppeld goud is goed voor 1.000 euro, zilver 750 euro en brons tot slot levert 500 euro aan prijzengeld op.

Deelname verhoogt magazijnveiligheid

Door mee te doen aan de prijs Veiligste Magazijn zetten ondernemingen concrete extra stappen naar een hogere veiligheid binnen de logistieke werkomgeving. De magazijnen van de genomineerde bedrijven worden de komende tijd beoordeeld door de jury, onder leiding van René de Koster, op negen criteria. Waaronder: verplichtingen, monitoring, veiligheid op de werkvloer, veiligheidseisen van het management en het werkklimaat. De jurybezoeken aan de genomineerde magazijnen beginnen in augustus.

Dag van het Magazijn in november

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Dag van het Magazijn op 9 november aanstaande bij EVO in Zoetermeer. De Dag van het Magazijn en de Prijs Veiligste Magazijn is een initiatief van: BMWT, EVO, Logistiek.nl, Sectorinstituut Transport & Logistiek en Tempo-Team.

Reageer op dit artikel