nieuws

Pickrobot TU Delft wint sorteerwedstrijd van Amazon

Warehousing 1631

Een team ingenieurs van de TU Delft heeft met een orderpickrobot de Amazon Picking Challenge gewonnen. Tijdens de wedstrijd in Leipzig moest de robot volledig autonoom uiteenlopende producten uit een container halen en die vervolgens op juiste plek terugleggen in een legbordstelling.

Pickrobot TU Delft wint sorteerwedstrijd van Amazon

Tijdens het tweede onderdeel (de zogeheten ‘pick task’, red.) van de Amazon sorteerwedstrijd moest dezelfde robot van Team TU Delft onder aanvoering van Carlos Hernández Corbato (TU Delft Robotics Institute) en Kanter van Deurzen (Delft Robotics) alle producten weer uit de legbordstelling halen en terugleggen in de container.

Duitse robot werd tweede

De Delftse robotarm voerde beide taken – volledig autonoom- het beste binnen een vooraf gestelde tijdslimiet uit en scoorde daarmee uiteindelijk 214 punten. Een Duitse pickrobot behaalde de tweede plek met 186 punten, gevolgd door een robot van MIT met 164 punten. Er waren in totaal 16 finalisten.

Robotarm met hoogwaardige 3D-camera

De pickrobot, die TU Delft Robotics Institute samen met het bedrijf Delft Robotics ontwikkelde, is een flexibel systeem gebouwd op basis van industriële standaarden. De robotarm is voorzien van hoogwaardige 3D-camera’s en een in eigen beheer ontwikkeld grijpsysteem.

 

Open source besturingssoftware

Voor de aansturing integreerde het team geavanceerde software componenten in de robot, gebaseerd op state of the art natuurlijke intelligentie technieken en robotica. De onderdelen zijn ontwikkeld met het zogeheten Robot Operating System voor industriële toepassingen (ROS-Industrial) en worden gereleaset als open software.

Amazon RoboCup 2016

De Amazon-wedstrijd vond plaats tijdens de RoboCup 2016, een kampioenschap waarbij robots het op allerlei fronten tegen elkaar opnemen.

 

Lees ook: Robot assisteert succesvol orderpickers in DHL-dc

Reageer op dit artikel