nieuws

Agro Merchants bouwt nieuw distributiecentrum in Rotterdam

Warehousing 2195

Het nieuwe koel- en vriesmagazijn van Agro Merchants Group komt op de Maasvlakte. Met behulp van verrijdbare stellingen is een uiterst compact opslagdeel gemaakt voor de 18.000 palletplaatsen.

Agro Merchants bouwt nieuw distributiecentrum in Rotterdam

Het nieuwe 9.000 vierkante grote bedrijfspand zal naar verwachting rond december 2016 in gebruik worden genomen en krijgt een BREAAM Excellent certificering, de hoogste energie efficiëntie classificatie voor dit type opslagfaciliteiten in Europa. SSI Schäfer levert de verrijdbare stellingen. Verder zijn er ruimtes voor aanvullende diensten, zoals verpakken en shock vriezen. De pallets gaan tot op een hoogte van 13 meter in de verrijdbare installaties. Hierbij ontvangen de wagens van het verrijdbare palletopslagsysteem de benodigde data van het WMS. Ook de in- en uitgaande bewegingen van de reachtrucks worden door het verrijdbare systeem geregistreerd, dat meldingen kan ontvangen om de gewenste gangpaden automatisch te openen. De verrijdbare wagens verplaatsen elk een gewicht van 354 tot 594 ton.

Hoge bezettingsgraad distributiecentrum

Het nieuwe gebouw zal zich voornamelijk richten op de behandeling van import/export en opslag van zowel bevroren als gekoeld vlees en vis. De compacte verrijdbare palletstellingen maken maximaal gebruik van de beschikbare coldstore ruimte met hoge bezettingsgraad en daarmee een gunstige investering per palletlocatie. De opslaglocaties blijven individueel bereikbaar om vast te kunnen houden aan het FEFO-principe (First Expired – First Out). Ook komt er een geïntegreerd (BIP) keurpunt voor de keuringen van importgoederen van buiten Europa. Het keurstation is volgens de meest recente normen ontworpen in nauwe samenwerking met de Nederlandse Voedsel – en Warenautoriteit (NVWA).

Overname

Agro kocht in 2014 Coldstore Netherlands, waar onder meer Coldstore-Wibaco en Coldstore-Urk vallen. Met deze investering kreeg de groep toegang tot Rotterdam en een belangrijke positie binnen het vissegment. De vervanging en uitbreiding van Coldstore-Wibaco past in de strategie van de groep om de servicegraad voor de bestaande relaties verder te optimaliseren. Deze vestiging gaat voortaan verder onder de naam ‘Agro Merchants Maasvlakte’.
Agro Merchants Group bezit en exploiteert 55 vestigingen in acht landen in Europa, Noord-Amerika en Latijns Amerika, met meer dan 700.000 vierkante meter aan koel- en vriesopslag. De realisatie van een nieuw koel- en vriesmagazijn op de Maasvlakte is de meest recente investering van de Amerikaanse koelgroep in Europa, die zich met meerdere vrieshuizen hoofdzakelijk toelegt op het geconditioneerd opslaan van aan voedsel gerelateerde producten met een breed aanbod van diensten.

 

Reageer op dit artikel