nieuws

Alpheios schoont logistiek flink op

Warehousing 1008

Alpheios schoont logistiek flink op

Met een nieuw warehouse management systeem, de invoering van scanning en meerdere PickCarts van Pcdata heeft Alpheios haar logistieke operatie geprofessionaliseerd.

Alpheios, één van de grootste bedrijven op het gebied van professionele schoonmaak-, -systemen en -strategieën in de Benelux heeft zijn logistieke operatie flink aangepakt. Het Europese distributiecentrum in Hoensbroek, waar jaarlijks ruim 100.000 zendingen worden verstuurd aan klanten in de Benelux, Frankrijk en Zwitserland, is in 2014 fors uitgebreid. Om de toegenomen voorraad beheersbaar te houden, heeft Alpheios een warehouse management systeem geïmplementeerd.

Pick karren

De beoogde efficiencyverbetering werd bereikt. Maar het gebruik van handscanners vertraagde volgens het bedrijf de picktijden. Reden voor de schoonmaakspecialist om ook vier PickCarts van Pcdata in gebruik te nemen. Thijs Schoffeleers van Alpheios: “Zo’n PickCart maakt bijvoorbeeld multi-orderpicking mogelijk en zorgt zo voor een enorme productiviteitsverbetering. Orderverzamelaars hoeven immers maar één keer naar een locatie te lopen om meerdere orders te picken.”

Tijdwinst

In de zones waar de karren worden ingezet, boekt Alpheios een tijdwinst van 40 tot 45 procent. Hierdoor kan het bedrijf volgens eigen zeggen pieken en knelpunten beter opvangen. Een ander voordeel is minder pickfouten.

Reageer op dit artikel