nieuws

MCS schaft twee nieuwe Hyster-reachstackers aan

Warehousing 929

MCS schaft twee nieuwe Hyster-reachstackers aan

Multimodal Container Service (MCS) in het Groningse Westerbroek heeft twee nieuwe Hyster reachstackers aangeschaft. De reachstackers worden met name gebruikt voor het tijdig bevoorraden van de kranen en vrachtauto’s op de terminal.

Aangezien water- en wegtransporten nauw op elkaar afgestemd zijn, stelde MCS hoge eisen aan de reachstackers. Willem van der Ark, directeur van MCS zegt hierover: “Naast uptime is het geluidsniveau van de machines een belangrijk gegeven gezien de ligging van deze terminal.” Speciaal hiervoor zijn de spreaders van de reachstackers uitgerust met een zogenaamd ‘Soft Landing systeem’ dat ervoor zorgt dat de spreader gecontroleerd ‘landt’ op de container en daarmee aanzienlijk minder decibellen uitstoot. Om de uitstoot van geluid nog meer te beperken zijn de reachstackers van het type RS45-31CH ook voorzien van een geluidsreductiepakket.

Laag brandstofverbruik

Een ander belangrijk aspect voor de keuze van MCS op deze Hyster-trucks, geleverd door Heffiq, is het brandstofverbruik. De reachstackers zijn voorzien van zuinige Stage IV QSL9 Cummins motoren. De motoren zijn op twee standen door de terminal manager in te stellen, namelijk de HiP-modus waarbij de trucks een maximale productiviteit halen en een ECO-ELo modus voor een laag brandstofverbruik tegen prima prestaties. Het ‘cooling on demand systeem’ zorgt voor variabele fan-snelheden, wat het brandstofverbruik verlaagt en minder geluid veroorzaakt.

Hyster-tracker systeem

Ook beschikt de machine over een zogeheten ‘hibernate idle’ stand, een systeem dat ervoor zorgt dat het toerental van de machine wordt teruggebracht als deze langer dan 30 seconden stationair draait. Verder zijn de machines uitgerust met ‘engine shutdown’, de motor slaat af wanneer de chauffeur langere tijd niet in zijn stoel zit. Een climate control systeem zorgt daarnaast voor een aangename werkplek voor de chauffeur. Ook zijn de trucks voorzien van het Hyster tracker systeem, waarmee via een desktop, laptop of tablet eenvoudig inzicht verkregen kan worden in de inzet van de machines.

Onderdelen magazijn in de buurt

De keuze op de Hyster reachstackers viel volgens Van der Ark na een referentiebezoek, contacten met andere gebruikers, een bezoek aan de fabriek in Nijmegen, de prijs-kwaliteit verhouding en de eigenschappen van de machines. “Bijkomend voordeel is dat het onderdelenmagazijn van Hyster EMEA in Nijmegen is gevestigd waardoor onderdelen snel geleverd kunnen worden.”

 

Reageer op dit artikel