nieuws

Albert Heijn start bouw gemechaniseerd dc

Warehousing 4572

Albert Heijn start bouw gemechaniseerd dc

Albert Heijn bouwt een gemechaniseerd distributiecentrum voor houdbare producten. Volgende week wordt de eerste paal geslagen van het nieuwe dc in Zaandam.

Het eerste gemechaniseerde distributiecentrum voor houdbare producten (23.000 vierante meter) komt op het terrein van het regionale distributiecentrum in Zaandam. Vrijwel het complete regionale assortiment houdbaar wordt vanaf ontvangst tot laden gemechaniseerd.

Slim stapelen

Vanderlande, levert de mechanisatieoplossing dat onder meer bestaat uit een slim stapelsysteem. Remko van Gils, bij Vanderlande werkzaam als market director Food Retail: “Wij gebruiken planogrammen van de winkels van onze klanten, en onze systemen kunnen daardoor per bestelling uitrekenen hoe de producten op een rolcontainer moeten worden gestapeld, zodat er niet hoeft te worden gesplitst. Beauties noemen we zulke rolcontainers.

Elk product geven wij zestien parameters. Zit het in een doos, bevat de verpakking glas, hoe groot is het product, hoe breekbaar is het et cetera. Iedere sku wordt door ons ingelezen. Vervolgens rekent het systeem door in welke volgorde de producten moeten worden aangeleverd vanuit de opslag en hoe er moet worden gestapeld. Dat stapelen kan manueel of geautomatiseerd, afhankelijk van waar de retailer voor kiest.”

Voordelen Albert Heijn

Vrijwel het complete regionale assortiment houdbaar vanaf ontvangst tot laden wordt gemechaniseerd. De mechanisatieslag heeft voor Albert Heijn meerdere voordelen: er kunnen meer producten worden verwerkt in dezelfde ruimte, het benodigde transport wordt verminderd, omdat producten optimaal gestapeld worden én winkels in de schappen kunnen sneller worden gevuld doordat producten uit dezelfde productgroepen bij elkaar worden geleverd.

Het gemechaniseerde distributiecentrum levert aan zo’n driehonderd winkels. Het dc moet eind 2017 in gebruik zijn.

 

Reageer op dit artikel