nieuws

‘Fors banenverlies bij vertraging Logistiek Park Moerdijk’

Warehousing

‘Fors banenverlies bij vertraging Logistiek Park Moerdijk’

Drie bedrijven, samen goed voor 2.700 banen, dreigen elders onderdak te zoeken nu het Logistiek Park Moerdijk (LPM) voorlopig niet komt. Dat antwoordt het college van Gedeputeerde Staten (GS) op vragen van de Statenfracties van het CDA en GroenLinks.

“Met drie bedrijven werd al concreet gesproken.” Samen wilden ze ruim 23 hectare van het in totaal 150 hectare grote Logistiek Park Moerdijk huren, aldus GS. Daarnaast waren er ‘eerste verkennende gesprekken’ met een partij die 75 hectare wilde afnemen voor een logistieke campus: een distributiecentrum met verschillende ondernemingen, meldt BN De Stem vandaag.

Namen bedrijven onbekend

GS noemen, zo meldt de regionale krant, geen namen en geven ook niet aan of deze ondernemingen nu inderdaad naar alternatieve locaties kijken in plaats van Logistiek Park Moerdijk. “Het is aan de bedrijven zelf om hun strategie te bepalen”, laat gedeputeerde Erik van Merrienboer via een woordvoerder weten.

Oordeel Raad van State

Volgens BN De Stem meldde de Moerdijkse wethouder Thomas Zwiers, tevens bestuurslid van Havenschap Moerdijk, eind vorig jaar dat zich nog niet één onderneming had gemeld voor LPM. Vooral ook omdat de Raad van State nog een oordeel moest vellen over bezwaren die waren ingediend door Stichting Behoud Buitengebied Moerdijk (SBBM) en dorpsraad Hart van Moerdijk.

Bedrijven elders onderdak bieden

“Interesse is er altijd wel geweest, maar de afgelopen tijd is die steeds concreter geworden”, zegt Zwiers. “Het is ontzettend jammer dat het LPM op dit moment niet kan doorgaan. We moeten kijken of we deze bedrijven elders in de regio kunnen plaatsen.”

Reageer op dit artikel