nieuws

Rhenus breidt opslagcapaciteit in Son verder uit

Warehousing

Rhenus breidt opslagcapaciteit in Son verder uit

Logistiek dienstverlener Rhenus Contract Logistics breidt uit op logistiek bedrijvenpark Ekkersrijt in Son en Breugel bij Eindhoven. Het Duitse bedrijf huurt 35.000 vierkante meter in het nieuwe zogeheten New Logic VI-dc van vastgoedontwikkelaar Dok Vast.

Rhenus vestigde zich drie jaar geleden al op het oostelijke gedeelte van Ekkersrijt in een distributiecentrum met een omvang van 57.000 vierkante meter, eveneens een ontwikkeling van Dok Vast. Daar komt nu 35.000 vierkante meter bij met de huur van het nieuwe New Logic VI dc aan de westelijke kant van het terrein waar voorheen Betonson was gevestigd.
Het nieuwe pand komt op hetzelfde terrein, maar is niet verbonden met het huidige dc.

Groei

De uitbreiding is nodig omdat Rhenus Contract Logistiek in Nederland in vijf jaar tijd is verdubbeld, stelt Eric Naus, sitemanager Son en Breugel. De groei komt vooral door health care. Ook zal Rhenus de opslag voor Philips health care producten centraliseren in Son en Breugel.

Dc is BREEAM-gecertificeerd

Dok Vast bouwt op het nog braakliggende terrein van 12 hectare – goed zichtbaar vanaf de snelweg A50 – het nieuw BREEAM-gecertificeerde distributiecentrum van in totaal 88.000 vierkante meter (inclusief verdiepingsvloeren). Rhenus gebruikt het dc voor het verder uitbouwen van zijn Europese distributieactiviteiten.

Oplevering in november

In het pand wordt onder meer gebruik gemaakt van duurzame materialen, automatisch dimmende LED-verlichting, drievoudig isolatieglas, extra isolatie van gevels en daken alsmede een warmtepomp. De eerste fase is inmiddels verhuurd aan Rhenus en wordt november dit jaar opgeleverd.

 

Reageer op dit artikel