nieuws

Egemin versterkt positie in Verenigde Staten

Warehousing

Magazijnautomatiseerder Retrotech is overgenomen door Kion Group en ondergebracht in de Amerikaanse vestiging van Egemin. Het Franse Savoye heeft het bedrijf verkocht, nadat het vrij recent (in 2011) nog werd ingelijfd.

Egemin versterkt positie in Verenigde Staten

Vorig jaar besloot Kion tot een overname van de automatiseringstak van het Belgische Egemin om het bedrijf kort daarna de integreren met de soortgelijke activiteiten van heftruckfabrikant Still. Behalve Still behoort ook het heftruckmerk Linde tot de Kion Group.
Om de positie van Egemin in de US verder uit te bouwen legde Kion een bedrag van ruim 35 miljoen euro op tafel voor Retrotech. Het bedrijf in Rochester (NY) is dertig jaar op de markt, realiseerde vorig jaar een omzet van 62 miljoen euro met 140 medewerkers. Het doel is om te komen tot een volledige integratie met Egemin, dat een Amerikaanse vestiging heeft in Holland, Michigan.

Klanten in de foodsector

Kion topman Gordon Riske noemt Retrotech een voorloper in integratie van intralogistieke systemen en een mooie aanvulling op de activiteiten van Egemin. “Deze overname is een belangrijke stap richting ons doel om de leidende partij te zijn in deze snelgroeiende markt van automatische material handling systemen. Voor deze systemen is een cruciale rol weggelegd in de trend naar Industry 4.0.”
Tot het klantenbestand van Retrotech behoren vooraanstaande producenten als Procter & Gamble, Cargill, Halmark, Coca-Cola en Rubbermaid. In 1985 startte het bedrijf als retrofit dienstverlener van automatische magazijnsystemen (ASRS). Later bouwde Retrotech ook zelf systemen, onder de naam Activ. In al die jaren vernieuwde de automatiseerder zo’n 500 systemen en realiseerde meer dan 20 eigen installaties.

Reageer op dit artikel