nieuws

Eerste paal de grond in voor bol.com

Warehousing

Eerste paal de grond in voor bol.com

Bol.com is begonnen aan een nieuw avontuur met de bouw van een eigen fulfilment center in Waalwijk. Tot nu toe heeft het online warenhuis meer dan tien jaar onderdak gevonden bij Docdata als logistiek dienstverlener.

Gisteren ging de eerste (blauwe) paal de grond in van het nieuw te bouwen dc van Bol.com in Waalwijk. Algemeen directeur Daniel Ropers en logistiek directeur Huub Vermeulen gaven samen met burgemeester Nol Kleijngeld en wethouder Ronald Bakker van de gemeente Waalwijk het startsein voor de bouw. De oplevering is naar verwachting in de tweede helft van 2017. Bij de opening beslaat het gebouw circa 50.000 vierkante meter aan grondoppervlakte, wat overheen komt met ongeveer acht voetbalvelden en 135.000 vierkante meter aan totale vloeroppervlakte. Docdata, de huidige fulfilment-partner van bol.com, zal ook op de nieuwe locatie verantwoordelijk zijn voor het personeel en de dagelijkse leiding in het fulfilmentproces.

Uitbreiden en innoveren

“Een eigen fulfilment center biedt voldoende ruimte om verder te groeien”, gaf Ropers tijdens de ceremonie als toelichting. “Het center zorgt ervoor dat we ons assortiment van tien miljoen artikelen kunnen blijven uitbreiden, samen met diensten zoals ‘Vandaag Ophalen’ en ‘Logistiek via bol.com’.  We blijven innoveren in een nog snellere en betrouwbare levering.”
Het nieuwe fulfilment center is ontworpen door logistiek adviesbureau Groenewout samen met FKG architecten en wordt gerealiseerd door aannemer Van Wijnen in Rosmalen. Het center wordt gebouwd op het bedrijventerrein Haven Acht, ten noorden van de A59. De bouw neemt circa een jaar in beslag en de daaropvolgende maanden worden alle logistieke systemen geïnstalleerd door TGW. De grond, het pand en de apparatuur komen in eigen beheer van de webretailer. Bol.com streeft bij de bouw naar het behalen van ten minste de ‘excellent’ score van het duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL.

Reageer op dit artikel