nieuws

Nieuwe versie zakelijke Google Glass lijkt af

Warehousing

Nieuwe versie zakelijke Google Glass lijkt af
Zo ziet de nieuwe zakelijke Google Glass eruit. Foto: FCC

De nieuwe versie van Google Glass lijkt klaar. Dat zou blijken uit een aantal gepubliceerde foto’s van de keuringsinstantie FCC.

Volgens website Emerce staan we aan de vooravond van de introductie van de nieuwe Google Glass die vooral voor de zakelijke markt interessant is.

Slimme bril

Google staakte de productie van het prototype begin 2015. Google dochter Nest ging vervolgens verder met de doorontwikkeling. Die heeft gekozen voor een zakelijke variant van de slimme bril. In Nederland is onder andere Eneco een proef met Glass gestart.

Krachtige chip

De nieuwe Glass is waterdicht, ondersteunt 5GHz Wifi-netwerken en heeft een krachtige chip. Een lampje geeft nu aan als de camera in gebruik is.

Logistieke pilots

In de logistiek zijn al meerdere bedrijven aan het testen met slimme brillen. Voor TNT Innight was de pilot zo succesvol dat het bedrijf besloot de slimme bril definitief in te zetten in haar logistieke operatie. Verwacht wordt dat werken met een slimme bril productiviteitsverbetering tot gevolg heeft en de foutkans verminderd.

Lees ook: Verbetermogelijkheden in warehouse: hebben we een bril nodig?

Reageer op dit artikel