nieuws

Venlo opnieuw beste Europese ‘logistieke hotspot’

Warehousing

Venlo is opnieuw uitgeroepen tot beste logistieke hotspot van Europa. De nummer 1 positie van Venlo is gebaseerd op onderzoek van logistiek vastgoed ontwikkelaar Prologis en supply chain consultant Eye for Transport (EFT) onder 170 Europese gebruikers van distributiecentra.

Venlo opnieuw beste Europese ‘logistieke hotspot’
Eye for Transport maakte gisteren bekend dat volgend jaar de 3PL Summit en het CSCO-forum weer plaatsvinden in Venlo. De overeenkomst hiervoor werd gisteren ondertekend. Van links naar rechts: Ron Kuypers (Bestuurslid Acquisitie, PR & Branding bij SMART LCV), Chris Saynor (Eye for Transport) en wethouder Stephan Satijn.

Prologis en Eye for Transport gaven Venlo de hoogste waardering op basis van onder andere de nabijheid van klanten, beschikbaarheid van arbeidskrachten en de coöperatieve opstelling van lokale en provinciale bestuurders, beschikbaarheid van zowel grond als bestaande warehouses, kosten van vastgoed en de kwaliteit en bereikbaarheid van de infrastructuur. Dit jaar riep Logistiek Magazine de regio Venlo-Venray eveneens uit tot logistieke hotspot nummer 1, maar dan van Nederland.

Prolongatie titel 2013

In 2013 riepen EFT en Prologis Venlo ook al uit tot Europese logistieke hotspot. Voor Eye for Transport is deze titel mede de reden haar jaarlijkse 3PL Summit en CSCO Forum oktober volgend jaar wederom in Venlo te houden. Het meerdaagse evenement vindt dan van 10 tot en met 12 oktober weer plaats in theater De Maaspoort in Venlo.

Editie 2015 groot succes

De logistieke top van dit jaar, die afgelopen oktober ook in De Maaspoort werd gehouden, was volgens initiatiefnemer SMART Logistics Centre Venlo (SMART LCV) een groot succes met 330 deelnemers het hoogste aantal sinds de start van beide EFT-evenementen. Eye for Transport, zo werd maandag duidelijk, overweegt ook om in 2018 haar logistieke wereldtop in Venlo te houden.

Reageer op dit artikel