nieuws

Wasco slaat eerste paal voor BREEAM-dc

Warehousing

Wasco slaat eerste paal voor BREEAM-dc

Wasco, onderdelenleverancier voor installatie- en servicebedrijven, heeft eind vorige week de eerste paal geslagen voor het nieuwe distributiecentrum op logistiek bedrijvenpark de Ecofactorij in Apeldoorn. Het dc wordt 18.000 vierkante meter groot en is duurzaam conform de BRREAM Excellent norm.

De bouw van een nieuw distributiecentrum is onderdeel van een grootschalig logistiek- en serviceprogramma. “De klantvraag verschuift steeds vaker naar flexibele oplossingen in logistiek en service. Daarin wil Wasco (onderdeel van Wolseley, red.) koploper zijn. De realisatie van een omvangrijk nieuw distributiecentrum is daar onderdeel van”, verklaarde Herold van den Belt, algemeen directeur van Wasco afgelopen juli toen hij de nieuwbouwplannen op de Ecofactorij in Apeldoorn bekend maakte.

Gebundeld leveren

Met het nieuwe dc wordt het volgens Van den Belt voor Wasco ook eenvoudiger om zowel grootgoed als kleingoed op het gebied van sanitair, verwarming en onderdelen gecombineerd te leveren. “Ook is er meer ruimte om de specifieke logistieke wensen van de klant nog beter te vervullen en zijn er meer mogelijkheden om het assortiment nog verder uit te breiden.”

BREEAM Excellent norm

Afgelopen vrijdag toen Van den Belt in het bijzijn van een zestigtal Wasco-medewerkers de eerste paal sloeg voor de nieuwbouw van het distributiecentrum dat door aannemer VDR Bouwgroep gebouwd wordt conform de BREEAM Excellent norm. Deze duurzaamheidsnorm houdt in dat er niet alleen wordt gekozen voor materialen die duurzaam zijn, maar ook andere aspecten van de ontwikkeling zoals het ontwerp, de locatie en het klimaatconcept moeten hieraan voldoen. Dit zal uiteindelijk resulteren in een prettige werkomgeving met lage exploitatielasten, beperkte verstoring van de natuurlijke omgeving en een grote besparing in CO2 uitstoot.

Oplevering juli volgend jaar

De oplevering van het Wasco-distributiecentrum staat gepland voor volgend jaar juni of juli. Momenteel heeft Wasco drie distributiecentra in gebruik voor grootgoed, sanitair en kleingoed. Er blijven twee dc’s over. Het kleingoed (Twello) wordt overgeheveld naar Apeldoorn. Grootgoed inclusief expeditie komt in het nieuwe pand in Apeldoorn. De twee dc’s liggen op zes kilometer van elkaar.

Overstap RFID

De bouw van het nieuwe dc volgt nadat Wasco vorig jaar overstapte op RFID. Om als marktleider de concurrentie voor te blijven en het serviceniveau naar de klanten te verhogen, moet het voorraadbeheer slimmer, efficiënter en preciezer, aldus Wasco.

Reageer op dit artikel