nieuws

Standhouders vastgoedplein willen op herhaling

Warehousing

Standhouders vastgoedplein willen op herhaling

Voor het eerst was er tijdens de Logistica een logistiek vastgoedplein waar met name regionale logistieke hotspots zich presenteren aan het beurspubliek. De standhouders op dit plein zijn – ondanks dat er het een en ander nog te verbeteren valt – positief over de opzet en de aanloop.

Waar het thema logistiek vastgoed er tijdens de afgelopen edities van de Logistica nog bekaaid van af kwam, is er tijdens deze beurseditie volop aan hal 10 volop aandacht voor dit thema met een speciaal vastgoedplein. Gemeentes als Heerenveen, Harderwijk, Noordoostpolder, Smallingerland en Zeewolde grijpen hun deelname aan om zich als logistieke hotspot op de kaart te zetten. “De opzet van dit plein is goed en het laat vooral ook omdat het laat zien dat het thema ‘logistiek’ niet alleen leeft bij bedrijven maar ook binnen gemeentes. Vooral ook als je nagaat dat tijdens de laatste editie alleen Emmeloord als gemeente van de partij was op de Logistica. De combinatie op het plein van gemeentes en ontwikkelaars is in mijn ogen een goede geweest en verdient dan ook vervolg”, zegt Elsemarie Oosterveen van de gemeente Heerenveen.

Uitvoering kan beter

Opmerkelijk is dat in hal 10 diverse bedrijven van de partij zijn (Segro, Heembouw, Hercuton en Aan de Stegge) die niet hadden misstaan op het vastgoedplein. “Het idee van het vastgoedplein is goed maar de uitvoering had anders gekund. De logistiek vastgoedwereld is klein en iedereen zoekt elkaar vaak op. Het zou voor een volgende editie een goed idee zijn als er een centraal plein komt waar bijvoorbeeld de regio’s staan en de logistiek vastgoed ontwikkelaars en makelaars met daaromheen stands van aanverwante partijen zoals aannemers”, zegt Maurice Smits van Aan de Stegge die benadrukt dat de Logistica succesvol is want de Twentse aannemer sloot op dag 1 een overeenkomst met DHL Express voor de bouw van een nieuw sorteercentrum in Breda.

Goede exposure

Arnaud van der Eijk van Wayland Developments en Logistiek Park A12 heeft volgens eigen zeggen vooraf de lat niet hoog gelegd. “Voor ons is exposure het belangrijkste argument om deel te nemen aan deze beurs en daar zijn we goed in geslaagd. Ik heb meer vastgoedgerelateerde mensen kunnen spreken dan verwacht.”

Terug naar drie dagen

Van der Eijk wil de volgende editie ook weer van de partij zijn, maar geeft vooruitlopend alvast wat tips voor organisator Jaarbeurs. “Ik zou wel gaan voor een eilandenconcept met een pleinsysteem waardoor ook de kleinere standhouders beter bediend worden. Bovendien ben ik voorstander van een driedaagse beurs in plaats van vier. Bij drie dagen realiseer je meer pieken kort achter in het aantal bezoekers dan bij vier en bovendien kun je dan nog beter je netwerk versterken.”

Reageer op dit artikel