nieuws

Prologis koopt ‘XPO-dc’ in Nieuwegein van Borghese

Warehousing

Prologis koopt ‘XPO-dc’ in Nieuwegein van Borghese
Prologis heeft het door Borghese Logistics ontwikkelde Shared Fresh Center-dc in Nieuwegein overgenomen. Vanuit dit dc wordt XPO Logistics verantwoordelijk voor de versbevoorrading van 900 Albert Heijn winkels.

Logistiek vastgoed ontwikkelaar Prologis heeft een distributiecentrum van circa 41.000 vierkante meter heeft aangekocht op logistiek bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein. Het pand is ontwikkeld door Borghese Logistics en wordt gehuurd door XPO Logistics (voorheen Norbert Dentressangle).

Logistiek dienstverlener XPO Logistics gaat vanuit dit (BREEAM)-distributiecentrum (Shared Fresh Center) de versleveringen verzorgen naar de winkels van Albert Heijn in het kader van het project VERSnellen.

Prologis: ‘Utrecht belangrijk’

Volgens Country Manager Prologis Benelux, Bram Verhoeven komt de acquisitie van het distributiecentrum voort uit het feit dat de regio Utrecht steeds belangrijker wordt voor de nationale distributie, zeker voor retailers maar ook e-commerce spelers. “In het midden van het land is een groeiende vraag naar a-klasse faciliteiten te bespeuren. De aankoop ligt op een zeer gunstig gelegen locatie met de A2, A12 en A27 in de buurt evenals een barge terminal.” Een van de eerste bewoners van Het Klooster is V&D dat in 2012 op dit logistieke bedrijvenpark een distributiecentrum opende.

SCF voor AH-winkels

Vanuit het door Swisslog gemechaniseerde SCF verzorgt XPO de (vers)bevoorrading van onder andere 900 Albert Heijn winkels. Meer dan 100 versleveranciers leveren dagelijks aan het SCF in Nieuwegein.

Reageer op dit artikel