nieuws

Neopost aan de haal met Logistica Award 2015

Warehousing

Neopost aan de haal met Logistica Award 2015

De automatische verpakkingslijn CVP 500 van Neopost kreeg op het einde van de eerste beursdag de Logistica Award uitgereikt. De publieksprijs was voor Inther.

Opgetogen gezichten bij de mensen van Neopost, die nieuw zijn in de material handling sector en met het binnenhalen van deze prijs grote naam maken in dit vakgebied. Vier jaar geleden begon een ontwerpteam binnen het bedrijf te werken aan een machine, die automatisch omdozen van elk willekeurig formaat kan snijden en vouwen. Een jaar later stond het eerste prototype bij e-fulfilment dienstverleners Docdata (voor bol.com). Na drie jaar testen is de machine inmiddels vier keer geplaatst, waaronder een keer in België.

Mee op de golven van e-commerce

Tjeerd Boomsma – verantwoordelijk voor de service en installatie van de machine.– vertelt vol trots over het mooie resultaat. “We komen uit, zeg maar, de enveloppenbranche maar we hebben onze ontwerpers de vrijheid gegeven om met nieuwe ideeën te komen. Natuurlijk drijven we mee op de golven van e-commerce. Mooi om te zien, dat de jury het belang ziet van deze ontwikkeling.”
Juryvoorzitter prof. René de Koster prees Neopost voor het inzicht om in te spelen op de behoefte bij webshops. Hij wees ook op de besparingsmogelijkheden in verpakkingsmateriaal. Niet alleen in verpakkingskarton, maar ook in opvulmateriaal dat doorgaans nodig is om producten onbeschadigd op de plaats van bestemming te krijgen.
Neopost heeft gaandeweg veel obstakels uit de weg weten te ruimen. De moeilijkheid zit er volgens Boomsma in dat op een beperkt aantal vierkante meter veel verschillende technieken bij elkaar komen, die samen een goed resultaat moeten opleveren. “We leren nog elke dag, de machine is nog steeds in ontwikkeling.”

Publieksprijs voor Inther

De publieksprijs was voor Inther met het ADA-concept, een machine waarmee automatisch documenten op de buitenzijde van de verpakking worden aangebracht. Een geniale oplossing volgens de jury, omdat meerder exportdocumenten in één keer met een applicator op de doos geplakt worden.
De derde genomineerde was Ravas. Deze fabrikant deed mee met een drievoudige weegschaal in heftruckvorken, zodat drie rolcontainers tijdens het pickproces automatisch gecontroleerd kunnen worden op pickfouten.

 

Reageer op dit artikel