nieuws

LR35 van Kardex Remstar doet niet onder voor miniload

Warehousing

LR35 van Kardex Remstar doet niet onder voor miniload

Het is nog even wachten maar april volgend jaar introduceert Kardex Remstar een nieuwe generatie opslagsystemen. De leverancier van geautomatiseerde opslag- en orderpicksystemen introduceert dan de LR35 unit die een hoge verwerkingscapaciteit heeft van maximaal 250 bakken per uur.

Dit nieuwe ontwerp is volgens Kardex Remstar in staat tot uitzonderlijk hoge prestaties bij het verzamelen van met name kleine producten en onderdelen. De LR35, die tijdens de Logistica voor het eerst wordt gepresenteerd, speelt dan ook in op de trend van een breder productassortiment, kleinere orderbatch-groottes en 24-uurs service. Deze nieuwe oplossing is volgens Kardex Remstar een oplossing voor het verzamelen van kleine producten en onderdelen (voornamelijk slow- en medium-slow movers) in kleine en middelgrote magazijnen. “Deze oplossing is met name geschikt voor toepassing in e-commerce omgeving, groothandel, farmacie en in de hoek van auto-onderdelen. Bedrijven die dus veel te maken hebben met het verzamelen van enkel stuks producten en kleinere orders. ”, zegt Ferrry Klok van Kardex Systemen.

Beter presteren dan miniload

In tegenstelling tot andere vergelijkbare opslagsystemen, zoals een mini-load systeem, moet de LR35 uitblinken op het gebied van investeringskosten (ROI minder dan een jaar), orderpickprestaties, energie-efficiency en ruimtebesparing. “Afhankelijk van de gekozen diepte en hoogte kan ons nieuwe opslagsysteem 200 tot 250 bakken per uur aanbieden aan een orderpicker. Een gemiddeld miniloadsysteem haalt dat niet snel”, aldus Klok.

500 orderregels per pickingstation

Met de LR35 is het mogelijk om op een minimale vloeroppervlakte 500 orderregels per pickingstation, per uur te realiseren, dit op basis van minimaal twee units of batchpicking. De LR35 kan worden uitgerust met maximaal vier toegangsopeningen of pickingstations.

Stressvrije werkplek

De basis van een pickingstation is het draaimechanisme, dat onder een hoek van 20 graden is gekanteld. Hierdoor wordt er een ergonomische en stressvrije werkplek gecreëerd. Terwijl de operator een order verzameld, wordt de volgende bak of doos gehaald om het vervolgens op het draaimechanisme te plaatsen. Zodra het pickproces is afgerond draait het mechanisme 180 graden en wordt het volgende product gepresenteerd. Deze constante beschikbaarheid van producten reduceert de wachttijd tot een minimum.

Ompakken niet nodig

In de Kardex Remstar LR35 kunnen producten rechtstreeks worden opgeslagen in bakken en dozen of op een mini tray die ook gebruikt worden in een mini load systeem, waardoor ompakken niet meer nodig is. Trays, bakken of dozen van verschillende hoogtes kunnen ook samen en gemixt worden opgeslagen. Elke tray heeft een opslagcapaciteit van 35 kilogram. Klok: “Dat gewicht gaan we op termijn overigens uitbreiden naar 50 kilogram en wellicht meer.”

Integratie in bestaande magazijnsituaties

Een ander voordeel van het opslagsysteem is dat het slechts een derde van de energie verbruikt ten opzichte van een miniload systeem. Het gebruik van systemen om energie terug te winnen is hierdoor niet nodig. Ook is het mogelijk om de LR 35 te integreren in bestaande magazijnprocessen zoals het koppelen van aan bestaande conveyor systemen. Deze montage kan zowel op de voorkant, achterkant of uiteinde van de unit.

Reageer op dit artikel