nieuws

Duurzaamheidscertificaat voor Toyota

Warehousing

Duurzaamheidscertificaat voor Toyota

Gisteren was voor Toyota een bijzondere dag. De heftruckleverancier ontving een certificaat voor het beleid rondom duurzaam ondernemen. Klanten zien graag dat het certificaat van de BMWT gemeengoed gaat worden.

Roy Heijs van Ahold had lovende woorden over voor de wijze waarop Toyota omgaat met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Retailers willen niet alleen duurzame producten in het schap, maar ook zeker zijn dat in de achterliggende processen – ook in het eigen bedrijf – rekening wordt gehouden met mens en milieu. Volgens Heijs is het tijd dat de trend naar certificering van duurzame technieken en bedrijfsvoering zich verankert in de organisaties van toeleveranciers. “Ook in de material handling. We hebben de trend van lean and green al gezien in de externe logistiek. Dit is wat ons betreft de volgende stap.”

Stappen zetten is nu nodig

Namens Toyota nam directeur Pank Hertsenberg met trots het certificaat in ontvangst uit handen van Willem Lageweg van MVO Nederland. Het initiatief hiertoe komt van importeursvereniging BMWT, die graag ziet dat leden aantoonbaar maken dat hun processen en producten rekening houden met de omgeving. “Bedrijven zien dat ze stappen moeten zetten om in beeld te blijven bij klanten”, merkte Jan Hommes namens de BMWT op.
Vervolgstappen zijn ook nodig. De aanwezige klanten en relaties tijdens de uitreiking wezen daar op. Met namen op het punt van betrokkenheid van medewerkers gebeurt wel veel, maar dat is doorgaans niet terug te vinden in uitgeschreven procedures en borgingsmethoden.
Hertsenberg was blij met zowel de erkenning als de aanbevelingen. “We zien dat dit leeft in de hele keten. Nu moeten we er voor zorgen dat dit verhaal podium krijgt en blijft houden. Als Toyota willen graag een voorbeeld neerzetten. Dat is ook hier op onze stand goed te zien, waar we nauwelijks nog heftrucks hebben neergezet, maar meer inhaken op datgene waar klanten echt bezig houdt.”

 

 

Reageer op dit artikel